Un „praf de diamant” a fost observat în Rusia, la Moscova! Ce este această ciudăţenie?


Zilele acestea, în Rusia, la Moscova, a fost observat un fenomen meteorologic extrem de rar, dar şi de bizar: „praful de diamant”. Acesta se produce în condiţii de frig, umiditate ridicată şi cer senin, şi este format din cristale minuscule de gheaţă care plutesc în aer, astfel încât totul pare a creat din cristale mici de diamant.

Conform Wikipediei, „praful de diamant” este un nor la nivelul solului compus din cristale minuscule de gheață. Acest fenomen meteorologic este, de asemenea, denumit simplu „cristale de gheață”. Praful de diamant este similar cu ceaţa prin aceea că este un nor situat la suprafaţa solului; cu toate acestea, diferă de ceață în două moduri principale. În general, ceața se referă la un nor compus din apă lichidă, în timp ce „praful de diamant” se referă de obicei la o ceață care s-a format sub formă de apă lichidă și apoi a înghețat. De asemenea, ceața este un nor suficient de dens pentru a reduce vizibil vizibilitatea, în timp ce praful de diamant este de obicei foarte subțire și poate să nu aibă niciun efect asupra vizibilității.

Adâncimea stratului de praf de diamant poate varia substanțial de la 20 – 30 metri până la 300 metri. Deoarece praful de diamant nu reduce întotdeauna vizibilitatea, este adesea observat pentru prima dată de fulgerările scurte cauzate atunci când cristalele minuscule, răsturnând prin aer, reflectă lumina Soarelui. Acest efect strălucitor îi dă fenomenului numele de „praf de diamant”, deoarece par mai multe diamante minuscule care sclipesc în aer.


Lasă un comentariu