Oamenii de ştiinţă au scanat creierul unei persoane în timp ce aceasta se afla într-o experienţă de decorporalizare, iar ceea ce au aflat este uimitor!

  •  
  •  
  •  
  •  

experienta in afara corpuluiPare o secvenţă decupată din serialul “Zona Crepusculară”, dar o studentă absolventă de psihologie la Universitatea din Ottawa (Canada) s-a oferit voluntară pentru o experienţă extracorporală, scrie Yahoo.com. În timpul acestei experienţe, oamenii de ştiinţă au reuşit să-i scaneze creierul. Studiul – care a implicat doar această singură persoană – a fost publicat pe 10 februarie în revista “Frontiers of Human Neuroscience”; cercetătorii sunt membrii Şcolii de Psihologie din cadrul Universităţii din Ottawa (Canada).

Conform lucrării, această femeie poate intra în starea extracorporală chiar înainte de culcare, vizualizându-şi de sus corpul care adoarme. Ea face acest lucru demult, încă de când era la grădiniţă. Iată ce au scris cercetătorii în lucrare:

Ea spune că este capabilă se se vadă, rotindu-se în aer deasupra corpului ei, care stă întins pe pat. În timpul acesta, ea este conştientă de trupul ei real imobil. Ea a declarat cercetătorilor următoarele: “Mă simt în mișcare, sau, mai precis, mă simt de parcă eu m-aş mişca. Știu foarte bine că, de fapt, nu eu sunt cea care mă mişc. Nu există nicio dualitate a corpului și a minții atunci când se întâmplă acest lucru. De fapt, eu sunt foarte sensibilă la corpul meu în acel moment, pentru că sunt concentrată atât de mult pe senzația de mișcare. Există o singură mişcare: eu, trupul meu. De exemplu, dacă mă învârt destul de mult, amețesc. Nu mă văd deasupra trupului; mai degrabă, tot corpul meu mi se mişcă. Mă simt ca şi cum aş fi deasupra şi ştiu unde mă aflu. Eu, de obicei, îmi imaginez mişcându-mă în ochii minţii mele, dar mintea nu este de bază. Ea nu se mișcă dacă trupul meu nu o face.”

Vreţi să ştiţi care este rezultatul scanării creierului fetei? Acesta arată care regiuni din creier au fost active în timpul experienţei. Regiunile active sunt aceleaşi care apar atunci când trupul chiar se mişcă! (dar, reamintesc, fata stătea imobilizată în pat!) Acest lucru poate demonstra că există o conştiinţă superioară, o entitate, care ne controlează atât trupul, cât şi mintea. În acest caz, creierul nostru nu este altceva decât un receptor; ca să facem o comparaţie, ne-am putea imagina creierul ca fiind un televizor, care recepţionează prin intermediul antenei imaginile video transmise. Aşadar, contează sursa de unde se transmit aceste imagini, adică televiziunea, şi nu televizorul…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu