Descoperire importantă a arheologilor: ei au găsit „oraşul giganţilor” din Etiopia


O echipă de arheologi a făcut o descoperire senzațională în Etiopia. Arheologii au descoperit rămășițele unui oraș pierdut demult în Etiopia, care, potrivit legendelor locale, a fost odată locuit de giganți.

O echipă de arheologi britanici, condusă de Timothy Insoll, profesor la Universitatea din Exeter (Marea Britanie), a descoperit în estul Etiopiei un „oraș al giganților” situat în Haarla, la 120 km de Marea Roșie și la 300 km de capitala ţării, Addis Abeba.

În timpul săpăturilor, a fost găsită o moschee din secolul al XII-lea, al cărei stil de construcție este similar cu cel din Tanzania și Somalia. Arhitectura sa arată existența unor contacte puternice între diferitele comunități islamice din Africa. Arheologii au găsit numeroase obiecte și bijuterii cu origini din Egipt, India, Madagascar, Yemen, Maldive sau China. Aceste descoperiri sugerează că Etiopia era mai conectată la lume decât se credea anterior. Orașul era un important centru de comerț în regiune în secolele X-XV și avea legături comerciale cu Golful Persic, Egipt și India.

Arheologii analizează rămășițele a aproximativ 300 de persoane găsite în camerele de înmormântare din miticul „oraș al gigantilor”, pentru a înțelege mai multe despre originea acestei comunități vechi. „Această descoperire revoluționează înțelegerea noastră într-o zonă neglijată din punct de vedere arheologic din Etiopia. Ceea ce am descoperit arată că această zonă era un centru comercial în regiunea respectivă”, a declarat profesorul Timothy Insoll, profesor de arheologie de la Universitatea din Exeter.

Legendele locale vorbesc despre giganți care locuiau în oraș, deoarece clădirile și zidurile așezării au fost construite din blocuri de piatră atât de mari, încât localnicii nu cred că ele ar fi putut fi înălțate de oameni obișnuiți. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au găsit nicio dovadă a existenței unor ființe de statură gigantică în oraș.

„Constatările arheologice sugerează că în acest loc se găseşte o comunitate foarte mixtă. Localnicii erau extrem de dornici să rezolvăm misterele. Fermierii găsiseră obiecte ciudate, inclusiv monede chinezești, și, de asemenea, există o legendă că zona ar fi adăpostit giganți”, a declarat Insoll într-o declarație.

Culturile antice de pe tot globul au legende care vorbesc despre giganți care au străbătut odată Pământul. Nu contează la ce continent ne uităm, legendele despre giganți există peste tot.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO