Cele mai riscante 10 ţări din lume în privinţa dezastrelor naturale


Care sunt dezastrele naturale de care ar trebui să ne îngrijorăm? Un raport fascinant al lui Maplecroft clasifică ţările în funcţie de două criterii:  (1) expunerea naturala la catastrofe naturale şi (2) rezistenţa faţă de catastrofe naturale. Japonia, de exemplu, deşi este expusă catastrofelor naturale, totuşi stă mai bine datorită infrastructurii dezvoltate. ONU estima că un ciclon similar în Japonia şi în Filipine ar cauza de 17 ori mai multe victime în Filipine, ca urmare a infrastructurii slab dezvoltate.

Să vedem împreună acest clasament al ţărilor; “0” reprezintă un risc extrem, iar “10” înseamnă un risc redus.

10) China

China are riscuri înalte din cauza emisiilor de dioxid de carbon, corupţiei, gradului de transparenţă şi tuberculozei. Ea are scoruri cuprinse între 3,50 şi 5,75. Din 196 de ţări, China este pe locul 3 în rândul investitorilor în ceea ce priveşte dezastrele naturale, întrucât ţării îi lipseşte resursele în a se confrunta în impactul cu un dezastru major.

9) Iran

Iranul se confruntă cu multă corupţie şi riscuri ce ţin de transparenţă, având un scor de 2,2, comparativ cu media generală de 3,94. Riscul independenţei judiciare este extrem de înalt, fiind de 1,1,, comparativ cu media generală de 3,59.

8 ) Sudan

Riscul cel mai mare în Sudan vine din lipsa independenţei judiciare, care este de 0,07, în raport cu media regională de 4,15. Ţara se confruntă, de asemenea, cu serioase riscuri privind sănătatea publică, de exemplu lipsa vitaminelor şi mineralelor având un scor de 2,27, iar deficienţele de fier având un scor de 0,96.

7) Indonezia

Din 196 de ţări, Indonezia ocupă locul 9 în rândul celor mai riscante ţări privind investiţiile, ca urmare a dezastrelor naturale, ca urmare a lipsei resurselor statului indonezian în a se confrunta cu un dezastru natural. Indonezia are, de asemenea, şi un scor de 1,18 pentru lipsa independenţei justiţiei.

6) Myanmar

Riscul pierderilor economice ale statului Myanmar, ca urmare a dezastrelor naturale, este extrem de mare, având un scor de 2,38, ce este mult mai mare decât media regională de 8,06. Ţara, de asemenea, se confruntă cu o corupţie înaltă, precum şi cu o lipsă a transparenţei actului de guvernare.

5) Filipine

Activitatea comercială ilegală este riscul cel mai înalt al statului Filipine, cu un scor de 1,28. De asemenea, şi corupţia şi lipsa transparenţei guvernamentale au un scor extrem de redus: de 2,4. Din 196 de ţări, Filipine se află pe locul al 9-lea în ceea ce priveşte riscul înalt de depreciere economică apărută ca urmare a dezastrelor naturale.

4) India

India are probleme în starea de sănătate a naţiunii (de exemplu, la vitamina A, scorul este de 0,33), precum şi la activitatea comercială ilicită (0,43 faţă de media de 3,19). Din 196 de state, India ocupă locul 6 pentru riscul înalt faţă de catastrofele naturale.

3) Nigeria

Şi în cazul Nigeriei există riscuri mari privind sănătatea (deficienţa de fier, tuberculoza, SIDA). Totodată, apar riscuri şi pentru corupţie şi pentru lipsa transparenţei guvernamentale.

2) Bangladesh

Corupţia şi gradul de transparenţă a Bangladesh-ului are un nivel redus de 2,4. Riscul de tuberculoză este de 2,41, iar cel privind activităţile comerciale ilicite de 0,77. Alte riscuri la care este expusă această ţară sunt: foamea, sărăcia şi deficienţele de vitamine.

1) Pakistan

În Pakistan, independenţa justiţiei este aproape nulă (0,13), dar se face simţită prezenţa şi o activitate comercială ilicită puternică (0,13). Alte riscuri provin din corupţie, lipsă de transparenţă şi din educaţie.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock