5 tradiţii incredibile din lume în noaptea de Anul Nou!


Imagine: pxhere.com (Commons Creative – free)

Dacă tot suntem în preajma Anului Nou, ar fi bine ca în acest articol să vorbim puţin despre tradiţiile bizare, mai puţin normale ale acestui eveniment în diferitele colţuri ale lumii. Veţi rămâne uimiţi de tradiţii, aşa cum am rămas şi eu când am compilat acest text…

1) Purtatul lenjeriei intime de o anumită culoare. Culoarea lenjeriei intime este foarte importantă în câteva țări ale lumii, în perioada Anului Nou. În Italia, este o tradiție să se poarte lenjerie roșie în această perioadă, pentru a aduce noroc. În unele țări din America de Sud, cum ar fi Brazilia, Mexic și Bolivia, se crede că averea pentru anul viitor este determinată de culoarea lenjeriei intime purtate. De exemplu, roșul aduce iubire, albul aduce pace, iar galbenul aduce bogăție și noroc.

2) Spartul farfuriilor. În Danemarca, oamenii aruncă farfurii la ușile celor dragi, prietenilor și familiilor lor. Cu cât sunt mai multe farfurii sparte în afara ușii tale, cu atât ai mai mulți prieteni și cu atât mai bine îți va fi norocul pentru tot anul.

3) Mâncatul a 12 boabe de struguri. În Spania, există tradiția de a mânca 12 boabe de struguri în noaptea de Anul Nou. Niciun spaniol nu doreşte să sară peste această tradiţie, pentru a avea astfel parte de noroc în anul care vine. Cele 12 boabe de struguri reprezintă cele 12 luni de noroc și prosperitate ale noului an.

4) Vorbitul cu animalele. O superstiţie agrară străveche din România crede că animalele primesc darul vorbirii în noaptea de Anul Nou. Așadar, în această perioadă, dacă vă aflaţi printr-un sat din România, aţi putea vedea vreun ţăran care vorbeşte cu animalele sale. Curios, dacă reuşeşte să comunice cu animalele sale, asta înseamnă că ţaranul va avea ghinion întreg anul care vine; în caz contrar, anul viitor va fi unul bun.

5) Vorbitul cu morţii. Tradiția de Anul Nou îi duce pe locuitorii din Talca, Chile, la cimitirele locale. Se crede că persoanele decedate apropiate se întorc la cimitir, pentru a sărbători sfârșitul anului, aşa că locuitorii orașului aprind acolo focuri, aduc mese, decorează mormintele și se aşează printre morminte.