Cele mai uimitoare 10 grote şi peşteri din lume


Prin peşteră se întelege orice gol natural aflat în scoarţa Pamântului. Accentuăm că este vorba de goluri naturale, caci omul sapă mine, galerii, puţuri, tunele, dar nu peşteri. În acelaşi sens cu „peştera” se folosesc de multe ori cuvintele „cavernă” si „grotă”. În alcătuirea acestui top, ne-am folosit ca sursă de inspiraţie de site-ul oddee.com, dar am mai adăugat şi alte peşteri.

1) Peştera Cacahuamilpa (Mexic)

pestera-cacahuamilpa

Este o peşteră protejată natural şi care se află la două ore şi jumătate distanţă de Mexico City, capitala Mexicului. Numele său, în limba Nahuatl, înseamnă „tărâmul alunelor”. Această peşteră, descoperită în 1835, şi deschisă publicului în 1920, este considerată a fi ca una dintre cele mai impresionante din lume.

2) Peştera Jeitta (Liban)

pestera-jeitta

Peştera Jeitta se află localizată la 20 de km de capitala Libanului, Beirut. În galeria acestei peşteri, acţiunea apei a creat forme incredibile de stalactite şi stalagmite, de diverse culori şi mărimi, draperii maiestoase şi formaţiuni de piatră fantastice. Lungimea totală a peşterii este de 9 km, şi ea deţine una dintre cele mai mari stalactite din lume, ce măsoară 8,2 metri.

3) Peştera Minunilor (Spania)

pestera-minunilor

Situată la 89 km distanţă de Sevilla, această peşteră a fost descoperită în anul 1886 şi a fost deschisă publicului în 1914. Lungimea totală a ei este de peste 2 km. Culoarea stalactitelor şi stalagmitelor, precum şi frumuseţea lacurilor ei interioare, fac din această peşteră un loc unic în lume.

4) Peşterile Mira d’Aire (Portugalia)

miradaire

Mira d’Aire constituie cel mai mare sistem de peşteri din Portugalia. Dacă veţi fAce un tur subpământean al acestora, veţi rămâne uimiţi de forma şi culorile stalactitelor şi stalagmitelor. Ultima peşteră conţine un mare lac, ce are cascade şi fântâni artificiale.

5) Peştera de cristal (Bermude)

pestera-de-cristal

Peştera de cristal (situată în Insulele Bermude din Oceanul Atlantic) conţine în interiorul ei un lac care are circa 20 de metri adâncime. Apa este atât de clară încât permite vizitatorilor să observe formaţiunile de pe tavanul peşterii pe luciul apei.

6) Peştera Bellamar (Cuba)

pestera-bellamar

Descoperită întâmplător în urmă cu 166 de ani, peştera reprezintă una dintre cele mai vechi atracţii ale Cubei. Ea conţine 6 holuri, 17 galerii de o frumuseţe incredibilă, fântâni, stalactite şi stalagmite, domuri cristalizate.

7) Peştera Lacului Albastru (Brazilia)

pestera-lacului-albastru

Descoperită în 1924, peştera impresionează prin culoarea albastră din interiorul ei. După ce se coboară 100 de metri, se poate vedea lacul interior, cu o apă clară, ca de cristal, şi care are o adâncime de 70 de metri.

8 ) Peştera Urşilor (România)

pestera-ursilor

Peştera, situată în Munţii Apuseni, a fost descoperită în 1975, cu ocazia unei dinamitări executate la cariera de marmură din zonă. Interiorul se distinge prin diversitatea formaţiunilor de stalactite şi stalagmite existente, ca şi prin cantitatea impresionantă de urme şi fosile ale ursului de cavernă – Ursus spelaeus – care a dispărut acum 15.000 de ani. Pe lângă acesta au mai fost descoperite şi fosile de capră neagră, ibex, leu şi hienă de peşteră.

9) Peştera Vjetrenica (Bosnia-Hertzegovina)

vjetrenica1

Situată în apropierea Mării Adriatice, peştera este celebră mai mult prin vântul rece care bate din interiorul ei.

10) Grota Majlis al Jinn (Oman)

majlis

Este cea de a doua cea mai mare peşteră din lume este situată în zona Platoului Selma, la o altitudine de 1600 de metri, în Sultanatul Oman. Accesul în peşteră se face printr-o deschizătură în pământ, cu o frânghie. Înălţimea camerei interioare este de 120 – 150 de metri, iar podeaua are dimensiunile de 300 pe 200 de metri. Este atât de mare, încât Piramida Giza din Egipt (cea mai mare dintre toate) ar încăpea aproape perfect în peşteră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO