Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Churchill l-a mituit pe generalul Franco pentru a împiedica intrarea Spaniei în război

149

blankFostul prim-ministru al Marii Britanii, Winston Churchill, a autorizat acordarea de mită în valoare de milioane de dolari pentru a-l împiedica pe generalul Franco să intre în al doilea Război Mondial de partea Germaniei, potrivit unei cărţi publicate recent, informează The Telegraph. Dezvăluirile sunt făcute de către istoricul Pere Ferrer în cartea intitulată “Juan March: Cel mai misterios om din lume”, în urma unor amănunţite cercetări în arhivele de război ale Marii Britanii şi Statelor Unite. Premierul britanic din timpul celui de-al doilea Război Mondial l-a convins pe Juan March, un important bancher spaniol, să lucreze ca agent secret şi să le ofere milioane de dolari generalilor lui Franco. În schimb, generalii l-ar fi convins pe Franco să nu se alieze cu Hitler.

În vara lui 1940, Churchill era convins că Spania va intra în război de partea lui Hitler, după ce primise numeroase rapoarte ce indicau faptul că Franco şi germanii plănuiau să invadeze Gibraltarul. Astfel, potrivit lui Ferrer, ofiţerul britanic Alan Hillgarth a venit cu ideea mituirii generalilor spanioli, considerând că liderii militari ai lui Franco erau corupţi şi, nefiind tocmai bine plătiţi, erau deschişi să primească mita.

O sumă de 10 milioane de dolari a fost depozitată într-o bancă din New York, dar întreg planul era să fie dat peste cap, un an mai târziu, de către Trezoreria Americană, care a crezut că fondurile respective erau folosite de March pentru a-l sprijini pe Hitler şi a blocat contul. Ambasadorul britanic la Washington a fost nevoit să intervină pentru a-l convinge pe preşedintele Roosevelt ca de utilizarea acestui cont depind interese militare britanice. Astfel, în 1942, între 3 şi 5 milioane de dolari au fost trimişi, drept mită, generalilor lui Franco.

Orgoni Crystal