Monstrul din adâncul Siberiei

9
4.987 vizualizari

monstruÎn 1989 a fost efectuat în Siberia un foraj profund de 16 km sub direcţia oamenilor de ştiinţă sovietici şi străini. Scopul era de a găsi un mijloc de a fi avertizaţi contra unui seism. Cercetătorii doreau să plaseze un microfon special legat la un magnetofon de la suprafaţă. Ei sperau să poată astfel înregistra zgomotul produs de începutul unei deplasări continentale şi de a preveni sosirea unui cutremur de pământ.

Ajunsă la 16 km adâncime, coloana de foraj a început să se învârtă la viteză maximă, semn că se învârtea în vid. Temperatura indicată era 110 grade C. Imediat ce a fost ridicată coloana de foraj, din tub a ieşit un nor gazos.

Atunci, sub ochii înmărmuriţi ai tehnicienilor , a ieşit o creatură monstruoasă cu colţi care a început să urle sălbatic înainte de a dispărea. După ce şi-au revenit, oamenii de ştiinţă şi-au coborât microfonul în profunzimile pământului. În locul zgomotului plăcilor litosferice care s-ar fi deplasat, a fost auzită o voce urlând de durere. S-a crezut că a avut loc o defecţiune, însă totul funcţiona normal.

Nu una, ci milioane de voci umane au fost înregistrate. Ce se afla acolo? Un lagăr secret? O bază extraterestră?