Poveşti paranormale incredibile despre catedrala Notre Dame de Paris

  •  
  •  
  •  
  •  

Incendiul devastator de pe 15 aprilie 2019 de la catedrala Notre Dame de Paris a readus în atenţie acest monument uluitor al omenirii. În acest articol am să încerc să aduc în atenţie unele legende paranormale despre această catedrală gotică.

O poveste din secolul al XIII-lea (construcția a început în 1163 și nu s-a finalizat decât până în 1345) ne relatează despre un lăcătuș care a fost angajat pentru a face încuietori pentru toate ușile de la catedrală. Era o muncă foarte grea, așa că săracul lăcătuș a fost supus unei presiuni enorme. Legenda spune că el s-ar fi rugat la diavol pentru ajutor, iar acesta ar fi fost de acord. Lucrarea a fost terminată, însă lăcătușul a murit câteva zile mai târziu; de atunci, se spune că fantoma sa a fost adesea văzută rătăcind prin catedrală.

O poveste similară din secolul al XIII-lea ne vorbeşte despre un tânăr fierar pe nume Biscornet, care a fost angajat să decoreze ușile laterale ale catedralei, o altă treabă grea. Din cauza eșecului, el ar fi fost de asemenea nevoit să încheie un pact cu diavolul, care a finalizat proiectul în schimbul sufletului său. Când ușile trebuiau să fie dezvelite, ele s-au blocat. Cineva (probabil un preot) a venit cu ideea de a le stropi cu apă sfinţită, lucru care a eliberat nu doar ușile ci şi pe fierar din pactul său demonic. Aceste uși au devenit cunoscute sub numele de „ușile blestemate”.

O cunoscută poveste „întunecată” despre Notre Dame provine din anul 1882, atunci când o femeie a venit să viziteze catedrala. Cererea ei de a urca într-unul dintre turnuri – un punct extrem de înalt – a fost respinsă de gardieni, pentru că nu era însoţită. Potrivit legendei, ea a găsit o bătrână care să o însoțească. Când au ajuns în vârf, ea a dezvăluit adevăratul motiv pentru urcase: dorea să se sinucidă. A făcut acest lucru, iar de atunci se spune că duhul ei bântuie în jurul vârfului turnului.


  •  
  •  
  •  
  •