Unele civilizaţii extraterestre ar putea fi prinse în „închisoare” pe propria planetă – spune un nou studiu ştiinţific


Imagine: publicdomainpictures.net (Commons Creative – free)

Ecuația Drake, formulată de astrofizicianul Frank Drake în 1961, explorează întrebarea de ce încă nu am întâlnit o civilizație extraterestră. Ecuația ia în considerare o serie de factori diferiți, inclusiv numărul de stele care au planete care le orbitează, rata de formare a stelelor și fracția de planete care ar putea de fapt să se dezvolte și să susțină viața.

Într-un nou articol publicat în „Journal of the British Interplanetary Society”, Elio Quiroga Rodriguez, profesor la Universidad del Atlantico Medio din Spania, susține că ecuația lui Drake nu a mers suficient de departe. El sugerează că există o șansă ca apa sau alți extratereștri care locuiesc în lichide, precum și civilizațiile de pe super-Pământuri, să fie de fapt prinși pe planetele lor din cauza „limitărilor fizice”, chiar dacă ar fi vrut să plece.

În articolul său, Quiroga a susținut că ecuația Drake ar trebui să ia în considerare două posibilități suplimentare. Prima ar fi ca civilizațiile de pe planete mult mai mari decât a noastră, ar avea nevoie de tehnologii mult mai avansate pentru a depăși puternica gravitație a planetei lor. Dacă gravitaţia ar fi prea mare, extratereștrii nu ar putea părăsi planeta chiar dacă ar folosi o cantitate uriaşă de combustibil și niciun obiect zburător nu ar rezista presiunilor implicate în proces, cel puțin folosind materialele pe care le cunoaștem – crede Quiroga.

În al doilea rând, cercetătorul ia în considerare existenţa unor lumi extraterestre acvatice, în care impulsul de a dezvolta tehnologii de comunicare la distanță este mult mai scăzut, deoarece mesajele pot călători deja pe întinderi mari fără a fi nevoie să fie amplificate cu tehnologii complexe într-un mediu fluid. Pentru o astfel de specie extraterestră subacvatică, „comunicarea între indivizi ar putea fi fezabilă fără a fi nevoie de dispozitive de comunicare”, a argumentat Quiroga. „O astfel de civilizație nu ar fi „comunicativă” și nu ar fi avută în vedere în ecuația Drake”.

Aşadar, ar putea exista într-adevăr extratereștri care trăiesc în interiorul oceanelor masive sau civilizații frustrate care se luptă să treacă dincolo de imensa gravitaţie a planetei lor?

Sursa: articolul „Introducing the Exoplanet Escape Factor and the Fishbowl Worlds (two conceptual tools for the search for extra terrestrial civilizations)” / bis-space.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO