Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un astrofizician american celebru aruncă „bomba”: extratereştrii au fost deja pe Pământ, dar nu au găsit niciun semn de viaţă inteligentă! Aşa că ne-au ignorat!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankNeil deGrasse Tyson este un astrofizician american și comunicator științific. El este in prezent directorul Planetariului Hayden din cadrul Centrului Rose pentru Pământ și Spațiu și cercetător-asociat la Departamentul de Astrofizică din cadrul Muzeului American de Istorie Naturală. Din 2006 până în 2011, el a găzduit o emisiune educaţională de televiziune „NOVA ScienceNow”, fiind invitat frecvent al unor emisiuni televizate asemănătoare „The Daily Show” şi „The Colbert Report”. Din 2009, el găzduieşte săptămânal emisiunea de radio „StarTalk”. În 2014, Tyson a început realizarea emisiunii „Cosmos: A Spacetime Odyssey”, adică „Cosmosul: o odisee spaţio-temporală”, un fel de remake al seriei TV realizate de Carl Sagan, „Cosmos: A Personal Voyage”.

Într-un interviu acordat de Neil deGrasse Tyson televiziunii MSNBC, astrofizicianul a făcut unele afirmaţii şocante. Astfel, el a spus că, deși este destul de îndrăzneț pentru ființele umane să spună că sunt capabile să definească inteligenţa, totuşi, el ar dori în continuare să știe dacă există alte ființe inteligente în Univers: „Marea mea teamă este aceea că, de fapt, am fost deja vizitaţi de extratereștri inteligenţi. Dar, ei au ales să nu ne contacteze, întrucât au ajuns la concluzia că nu există niciun semn de viață inteligentă pe Pământ. Cum putem altfel măsura inteligența?”

Un motiv pentru care oamenii n-ar trebui să se grăbească şi să spună despre ei înşişi că ar fi inteligenți, este, conform lui deGrasse Tyson, posibilitatea ca extratereştrii de pe planete mult mai vechi decât a noastră să ne fi trimis deja mesaje într-un format care pentru noi este de neînțeles, în sistemul nostru actual de standarde. Astrofizicianul a dat exemplul undelor radio, care, în prezent,  sunt considerate a fi banale pe Pământ, dar, acum 200 de ani, nimeni nu le-ar fi putut înţelege.

Perfect, astrofizicianul american are dreptate! De exemplu, noi, dacă ne-am întoarce în timp în urmă cu 10.000 de ani, am considera omul primitiv ca fiind total neinteligent, folosind instrumente primitive ca suliţa şi cremenea. Ce-am putea discuta cu acel om primitiv? Ce contact să facem cu el, dacă nu ne-ar înţelege tehnologiile moderne şi filozofia noastră? Dacă ar exista extratereştri avansaţi în Univers, aceştia ne-ar considera la fel de neinteligenţi, văzându-ne cum ne chinuim cu unde radio sau cu nave spaţiale „preistorice” pentru a explora spaţiul cosmic. Cine ştie de ce tehnologii dispun ei acum…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu