Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Elfii de lumină şi elfii întunecaţi: sunt fiinţe magice care au existat odată pe Pământ!? Se spune că ei ar fi călătorit cu ajutorul unei nave „extraterestre” magice…


Elfii sunt ființe care pot fi întâlnite la popoarele nordice, la celţi și în mitologia germanică; potrivit credinţelor populare, elfii au o putere magică specială. Astfel, se crede că elfii îşi pot schimba forma, putând să apară în formă de animale sau ca şi fetiţe şi băieţi frumoşi. Ei pot deveni, de asemenea, invizibili sau pot zbura prin aer.

În vechea lucrare nordică „Prose Edda”, sunt descrişi „elfii de lumină” ca şi fiinţe frumoase şi luminoase ale naturii. Ei sunt îmbrăcați în haine delicate, transparente, luminoase, aducând inspirație în sferele artei și muzicii. Aceşti elfi locuiesc în Alfheimr, un tărâm situat între pământ şi ceruri, ce este condus de zeul Freyr, zeul soarelui, al ploii, al recoltelor, al prosperităţii, fertilităţii, precum și protector al navelor. Freyr este, de asemenea, frate geamăn la Freya, o zeiță a unui trib descris în mitologia nordică.

Utilizându-şi aptitudinile și puterile lor magice, elfii de lumină au construit o navă magică – „Skidbladnir” – care poseda mai multe caracteristici uimitoare. Astfel, această navă era capabilă să navigheze pe mare, să călătorească pe uscat, dar să şi zboare prin aer. Această navă magică era, totodată, suficient de mare pentru a-i găzdui pe toți zeii, împreună cu armele lor. Din această descriere rezultă că „Skidbladnir” era o imensă navă extraterestră condusă de fiinţe nepământeşti!

Specialişti în muzică și artă, elfii de lumină au o relație specială cu oamenii. Este important să nu-i supăraţi pe elfi, deoarece aceste creaturi puternice ar putea provoca cu ușurință boli oamenilor, dar ei pot şi vindeca. Prin încrucișarea cu oamenii, elfii pot da naştere la urmaşi, care arată ca oamenii, dar care posedă puteri magice.

Un alt fel de ființe supranaturale descrise în „Prose Edda” sunt elfii întunecaţi. Aceştia pot fi răuvoitori sau binevoitori, iar lumea lor subterană este cunoscută sub numele de „Svartalfheim”. Aceste ființe urâte erau dușmani ai razelor de soare, pe care le transformau instantaneu în piatră. Prin urmare, ele îşi petreceau viaţa doar în subteran, fiind înconjuraţi de întuneric și apărând doar noaptea.

 


Lasă un comentariu