Cercetătorii au studiat tot Internetul pentru a-i căuta pe călătorii în timp din viitor! Dacă aceştia există, nu pot lăsa urme în trecut?


calatorie in timp 71Călătoria în timp este un fenomen misterios și până acum nu a fost dovedită în fizică. Însă, doar pentru că această călătorie în timp poate fi observată doar în cărţile şi filmele SF, asta nu înseamnă că nu este posibilă: unii oameni cred că există călători în timp din viitor care ne-ar putea deja vizita în momentul actual. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tehnologică Michigan au început să caute pe Internet dovezi ale călătoriilor în timp, iar rezultatele lor au fost publicate într-o lucrare ce a apărut pe data de 26 decembrie 2013. E adevărat că nu au găsit nicio dovadă că aceşti călători în timp nu există, dar fanii lui John Titor sau ai filmului „Înapoi în viitor” nu trebuie să se îngrijoreze: studiul nu respinge definitiv posibilitatea călătoriei în timp.

Oamenii de ştiinţă care au lucrat la această lucrare au folosit o metodă sofisticată: au căutat pe Internet (motoare de căutare, twitter etc.) orice conținut care nu ar fi trebuit să fie cunoscut la momentul în care a fost postat. Au căutat termeni sau evenimente despre care încă nu se ştiau că există în momentul postării. De exemplu, au căutat pe Internet orice referire la cometa ISON (înainte de descoperirea ei din septembrie 2012) sau orice referire la papa Francisc (înainte de alegerea sa în martie 2013). Orice călător în timp, care ar fi venit din viitor, ar fi putut să aducă aminte de cometa ISON sau de papa Francisc înainte de apariţia lor; din păcate pentru fanii călătoriilor în timp, nu s-a găsit nimic pe tot Internetul.

Apoi, cercetătorii au trimis o cerere oricărui călător în timp care ar exista pentru a posta orice lucru care ar dovedi posibilitatea călătoriei în timp, inclusiv posibilitatea schimbării trecutului. Cercetătorii s-au folosit Twitter pentru această cerere, deoarece tweet-urile nu pot fi antedatate. Niciun „călător în timp” nu a răspuns acestei cereri.

Experimentul nu a dat de niciun călător în timp, dar asta nu înseamnă că acest fenomen fizic nu există. Cercetătorii au subliniat mai multe motive posibile pentru acest lucru:
– este imposibil (din punct de vedere fizic) pentru călătorii de timp în a lăsa urme de durata șederii lor în trecut;
– este imposibil pentru noi (tot din punct de vedere fizic) pentru a afla astfel de informații, deoarece acestea ar încălca vreo lege încă necunoscută din fizică;
– pur și simplu, călătorii în timp nu ar dori să fie găsiţi, și de aceea îşi acoperă bine urmele lor;
– bineînțeles cercetătorii nu exclud ca în cercetarea lor să fi făcut unele erori, ca de exemplu nescotocirea completă a tot Internetului sau folosirea unor cuvinte-cheie de conţinut inexacte.

Oricum, acesta este cel mai cuprinzător studiu realizat vreodată în căutarea călătorilor în timp.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO