Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Turn Eiffel” pe Lună! Eroare fotografică, aberaţie cromatică sau o sondă de extragere a combustibilului nuclear heliu-3?

179

blankLuna… satelitul nostru care provoacă atâta controverse în lume. În ultimele zile, mai mulţi astronomi şi iubitori de Lună din întreaga lume au observat, filmat şi postat pe YouTube o formaţiune ciudată care se ridică pe Lună şi care până în prezent se pare că n-ar fi fost acolo. Videoclipurile au fost filmate după anul nou, în primele zile ale lui 2013.

Acum, să vedem şi variantele de explicaţii pentru această ciudăţenie pentru Lună:

1) A fost surprins un “castel sau turn al Lunii”. Întrebarea: cum de naiba nu l-a observat nimeni până acum, căci Luna este monitorizată cu ajutorul telescopului încă de pe timpul lui Galileo Galilei.

2) Americanii sau altă putere spaţială mondială au început deja forările pe Lună pentru a extrage heliu-3. Acest heliu-3 nu se găseşte pe Pământ, din cauza învelişului magnetic al Pământului, care nu a lăsat să pătrundă ca urmare a bombardamentelor Soarelui. Dar heliu-3 a fost purtat de vântul solar, fără nicio problemă, pănă pe Lună, aşadar se poate găsi în abundenţă pe satelitul natural al Pământului. Heliu-3 este foarte important, întrucât poate produce energie nucleară fără deşeuri radioactive. Cu 100 de tone de heliu-3 s-ar putea asigura energia electrică necesară Pământului pentru un an de zile; cum pe Lună se estimează că ar exista circa 1 milion de tone de heliu-3, rezultă că Pământul ar avea asigurată electricitate pentru 10.000 de ani! Să mai spun că pe Pământ, 1 tonă de heliu-3 costă circa 6 miliarde de euro?

3) Totul nu e decât o aberaţie cromatică şi de lumină a unor cratere de pe Lună, dând astfel impresia unor formaţiuni înalte.

Ca de obicei, voi alegeţi răspunsul corect!

P.S. Făcând cercetări mai amănunţite, am observat acelaşi “turn” şi într-o fotografie făcută de un utilizator în anul 2010. Deci, povestea e puţin mai veche…

Orgoni Crystal