Misterul prezenţei numărului 12 în serviciile secrete şi în organizaţiile oculte. Dar şi Iisus a avut 12 apostoli…


Numărul 12 este considerat de mulţi drept un „număr divin”. De asemenea, există 12 ceasuri într-o zi și 12 luni într-un an, precum şi 12 zodii în zodiac. Se ştie că Iisus Hristos a avut 12 apostoli; Iisus a mai vorbit evreilor despre cele 12 scaune pe care vor sta 12 judecători și vor judeca cele 12 seminții.

Totuşi, e ciudat că numărul 12 apare şi în cadrul serviciilor secrete şi a organizaţiilor oculte. Oare de ce? De exemplu, în SUA, toate serviciile de informaţii sunt adunate sub o singură coordonare a unui director naţional al serviciilor secrete. Subordonat acestuia trebuiau să existe 12 posturi, adică 12 oameni care să lucreze în consiliul Biroului Serviciului Secret Naţional.

Dzerzhinsky, primul şef al groaznicei Cheka, poliţia secretă sovietică, avea un număr de 12 colaboratori, aranjaţi asemenea celor 12 discipoli la Cina cea de Taină ai lui Iisus.

Himmler a avut 12 în cercul său intern – un cerc intern format din 12 ofiţeri S.S. de nivel înalt care se întâlneau în secret pentru conferinţe şi meditaţii într-o mănăstire în Wevelsburg, Westfalia, pe care Himmler a transformat-o într-un castel.


Lasă un comentariu