Miliardarul Elon Musk vrea să introducă microcipuri în creierele oamenilor, începând cu anul 2022

  •  
  •  
  •  
  •  

Miliardarul Elon Musk a spus că Neuralink, compania sa de tehnologie pentru interfața cu creierul, speră să înceapă din 2022 să-și implanteze microcipurile produse de el în ființele umane. Neuralink, creat de Musk în 2016, dezvoltă un microcip care ar putea fi implantat în creierul oamenilor pentru a înregistra și a stimula simultan activitatea creierului. Este destinat să aibă aplicații medicale, cum ar fi tratarea leziunilor grave ale măduvei spinării și a tulburărilor neurologice.

În timpul unui interviu transmis în direct la „The Wall Street Journal CEO Council Summit”, Musk a fost întrebat ce plănuiește să facă Neuralink în 2022. Musk a spus: „Neuralink funcționează bine pentru maimuțe și, facem o mulțime de teste pentru a ne asigura că dispozitivul Neuralink poate fi folosit şi îndepărtat în siguranţă”. El a adăugat: „Sperăm să avem primii pacienţi – oameni care au leziuni grave ale măduvei spinării, cum ar fi tetraplegii – anul viitor (2022), așteptând aprobarea FDA”. Musk a spus că standardele pentru implantarea dispozitivului Neuralink sunt substanțial mai mari decât standardele obişnuite cerute de FDA.

Anterior, în 2019, Musk a spus că Neuralink speră să înceapă testarea pe oameni până la sfârșitul anului 2020. În februarie 2021, Elon Musk a anunţat că a reuşit să lege creierul unei maimuţe de un calculator, şi astfel maimuţa este capabilă să joace jocuri video. “Este o maimuță fericită”, a declarat atunci Elon Musk. Citiţi mai multe AICI: Miliardarul Elon Musk a legat creierul unei maimuţe de un calculator! Acum acea maimuţă joacă jocuri video şi e fericită…

Neuralink nu este singura companie care dezvoltă tehnologia interfeței creierului. O firmă de biotehnologie numită Synchron a obținut aprobarea FDA pentru a începe testarea pe oameni în iulie 2021.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): businessinsider.com


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu