Inteligenţa Artificială a maşinilor lui Elon Musk – Tesla -, a dat din nou greş: a confundat Luna cu semaforul aflat pe culoarea galbenă!


Încă un incident în legătura cu „Inteligenţa Artificială” a avut loc zilele trecute, care arată că această „inteligenţă” (cel puţin în cazul produselor comercializate către public) este departe de inteligenţa umană.

Un șofer american, aflat la volanului unui automobil Tesla, activase pilotul automat și se afla pe o şosea dreaptă şi lungă. Vehiculul său a încetinit brusc, fără niciun motiv special, în condițiile în care nu se afla niciun obstacol pe drum. De fapt, era un motiv: Luna era plină și se afla jos, ceea ce a condus sistemul autonom să o confunde cu un semafor aflat pe culoarea galbenă, şi, drept urmare, a generat automat încetinirea mașinii.

Se ştie că automobilele Tesla sunt produse de miliardarul american Elon Musk. Aşa că şoferul s-a adresat direct lui Elon Musk pe Twitter: „Hei, Elon Musk, poate că ar trebui să le ceri echipelor tale să analizeze problema Lunii care a înșelat sistemul de pilot automat”.

Nu e prima oară când sistemul Autopilot al maşinilor Tesla se păcălește. În anul 2020, un alt automobil Tesla a fost implicat într-un incident similar, sistemul Autopilot confundând sigla Burger King cu indicatorul „STOP”.


Lasă un comentariu