Serialul SF „V” vrea să ne pregătească mental pentru o posibilă preluare a Pământului de către fiinţe din spaţiul cosmic? Asemănări frapante cu legenda extratereştrilor Anunnaki…


Fanii filmelor SF îşi aduc aminte, probabil, de serialul „V”, produs iniţial în anii ’80 şi reluat între 2009 şi 2011. Ceea ce e foarte interesant e faptul că acest serial se aseamănă cu legenda extratereştrilor Anunnaki, descifrată de cercetătorul Zecharia Sitchin. În urmă cu câteva sute de mii de ani, extratereştrii Anunnaki de pe planeta Nibiru ar fi rămas fără aur, necesar atmosferei planetei lor, aşa că au venit pe Terra pentru a-l extrage cu ajutorul oamenilor-hibrizi, care au fost manipulaţi genetic.

La începutul serialului de televiziune „V”, o navă spațială uriașă apare în fiecare dintre cele 29 de orașe mari ale lumii. Anna (liderul vizitatorilor extratereştri) (ce poate aduce aminte de Enlil, liderul Anunnakilor), declară că vin în pace. Extratereştrii susțin că au nevoie de o cantitate mică din resursele Pământului (aurul, în cazul legendei Anunnaki) și, în schimb, își vor împărtăși cunoștințele lor tehnologice și medicale avansate.

În timp ce un număr mic de oameni încep să se îndoiască de intențiile Vizitatorilor, Erica (un agent FBI) descoperă că extratereștrii sunt de fapt umanoizi reptilieni care poartă o piele pseudo-umană și că Vizitatorii au petrecut mulți ani infiltrându-se în guvernele lumii, în afaceri și în religii. Ei sunt acum în etapele finale ale planului lor de a prelua pe deplin Pământul.

Erica se alătură mișcării de rezistență care include un agent al Vizitatorilor, pe nume Ryan. De-a lungul timpului, Ryan pare să dezvolte emoții umane și acum vrea să salveze omenirea (nu sună ca Enki, liderul rebel al Anunnakilor, care a dorit să salveze oamenii creaţi genetic?) Dar, Vizitatorii continuă să câștige încrederea oamenilor de pe Pământ (vindecând boli cu cunoștințele și echipamentele lor avansate) și încep să folosească tinerii Pământului, fără să știe, ca spioni.

Inițial, adevăratul scop al sosirii Vizitatorilor a fost acela de a cuceri și controla planeta, de a fura apa Pământului (sau aurul ca în cazul Anunnaki) și a folosi rasa umană ca hrană, lăsând doar sclavi și carne de tun pentru războaiele Vizitatorilor cu alte rase extraterestre din spațiul cosmic. Cu toate acestea, în episoadele ulterioare, Vizitatorii încearcă să distrugă sufletul uman, deoarece îl văd ca pe o amenințare pentru supunerea omului față de regina și rasa ei. Este complotul din „V”, similar cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla în trecutul îndepărtat cu Anunnaki? Având în vedere epopeea sumeriană, nu sună plauzibil?

Sau poate, producătorii de la Hollywood vor să ne obişnuiască cu ideea că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat cu Pământul? Sau se întâmplă deja!?


Lasă un comentariu