O teorie imposibilă: dinozaurii ar fi ajutat la construcţia marilor piramide din Egipt!?


Paleta lui Narmer este o descoperire arheologică egipteană semnificativă (din 1897), datând aproximativ din secolul 31 î.Hr., care conține unele dintre cele mai vechi inscripții hieroglifice găsite vreodată. Tăbliţa a fost identificată ca un instrument al practicilor ceremoniale și este considerată de mare importanță culturală pentru Egipt. La o analiză mai detaliată, se poate observa că Paleta Narmer are două animale mari reprezentate pe o parte. Sunt mari, au gâtul lung răsucit și par că seamănă cu Brachiosaurus, dinozaurii cu gât lung, făcuți celebri de filmele „Littlefoot”. Această tăbliţă a fost folosită ca una dintre principalele dovezi în afirmația cu adevărat șocantă că dinozaurii au ajutat la construcţia piramidelor.

Dar, dacă Paleta Narmer nu înfățișează dinozauri, atunci ce înfățișează? Animalele cu gât lung sunt numite Serpoparzi – animale mitice care apar în alte artefacte egiptene şi care sunt reprezentați ca o încrucișare între leoparzi și șerpi, având gât lung și curbat și cap de leopard.

În 2013, în Egipt au fost descoperite o serie de papirusuri. Se presupune că aceste scrieri descriu piramidele din Giza, care ar fi fost construite de dinozauri care fuseseră îmblânziți de egiptenii antici. Teoria principală este că nu doar că dinozaurii mari cu gât lung au umblat pe Pământ mult timp după dispariție, dar ei au existat şi în regiunea Egiptului antic. Se presupune că egiptenii antici au îmblânzit aceste șopârle uriașe și le-au folosit pentru a ridica și a muta pietrele uriașe necesare piramidelor. În ciuda faptului că aceasta este în mod clar o „teorie nebună”, ocazional se face referire la ea în locuri surprinzătoare, ca de exemplu într-o carte publicată despre dinozauri.

Dar, au dinozaurii și Egiptul antic de-a face unul cu celălalt? De fapt, da. În 2014, un mic schelet de dinozaur a fost descoperit într-o mică secțiune din Marea Piramidă din Giza. Se presupune că scheletul a fost dezgropat în procesul de construcție de către egiptenii antici și plasat în piramidă datorită faptului că era o descoperire interesantă.

Aşadar, cum rămâne cu ideea că dinozaurii au ajutat la construcţia piramidelor, în urmă cu mii de ani? Istoria oficială ne spune că ar fi fost imposibil, din moment ce dinozaurii au dispărut de pe Terra acum 65 de milioane de ani. Însă, se ştie că istoria alternativă are mai multe probe care ne spun că dinozaurii au supravieţuit pe Terra până în urmă cu mii de ani. De exemplu, râul Paluxy din Texas curge prin mijlocul Parcului Naţional „Dinosaur Valley”, celebru în lume pentru că el conţine numeroase urme de dinozauri. Dar nu numai urme de dinozauri, ci şi de oameni, acestea din urmă fiind găsite nu numai în aceeaşi formaţiune, dar unele din ele se suprapuneau evident cu paşii de dinozauri. Ceea ce demonstrează, fără de tăgadă, că dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO