Atenţie, posesori de Android! NSA, agenţia de securitate americană, controlează toate smartphone-urile din lume cu ajutorul unor programe tip „spyware”

15
4

Android securizatOdată cu scandalul Snowden/PRISM (https://www.lovendal.ro/wp52/scandalul-prism-eu-si-alte-site-uri-mari-de-conspiratii-din-lume-am-avut-dreptate-oculta-mondiala-prin-serviciile-secrete-ne-asculta-si-ne-controleaza/), s-a confirmat oficial ceea ce multă lume ştia demult: faptul că Oculta Mondială, prin agenţiile de informaţii guvernamentale, ne supraveghează electronic atât convorbirile telefonice, cât şi navigarea pe Internet, sau alte operaţiuni realizate cu ajutorul mijloacelor electronice.

Acum, o ştire de pe businessweek.com ne anunţă că NSA (Agenţia americană de informaţii) a inserat linii de cod în sistemul de operare open-source Android, cel folosit pe larg în majoritatea smartphone-urilor şi tabletelor de pe piaţă. Precum se ştie, marea companie Google este iniţiatoarea acestui sistem de operare Google. Citez din această ştire:

„Purtătorul de cuvânt al Google, Gina Scigliano, confirmă faptul că Google a inserat deja câteva linii de cod NSA în sistemul de programare Android. Prin proiectul său open-source Android, Google a fost de acord să incorporeze liniile de cod NSA, care au fost dezvoltate de agenţia americană în anul 2011 în viitoarele versiuni ale sistemului de operare mobil, ce este folosit în 3/4 din smartphone-urile actuale de pe piaţă. Oficialii NSA spun că „progrămelul lor”, cunoscut sub numele de Security Enhancements for Android, previne atacurile hackerilor pentru a obţine accesul la datele personale ce sunt stocate pe dispozitiv. Toate noile telefoane, tablete şi alte gadget-uri dotate cu Android conţin acest cod NSA. Iar scopul agenţiei americane ar fi doar acela de a asigura securitatea dispozitivelor mobile Android.”

P.S. Sigur că da… N-am ştiut că o agenţie de informaţii ca NSA se preocupă de securitatea telefoanelor mobile tip smartphone dotate cu Android. De ce ar fi preocupată, de exemplu, NSA (o agenţie din SUA) de securitatea unui posesor de mobil din Kenya!? Asta sună a prosteală, a vrăjeală… Cei de la NSA cred că oamenii sunt proşti şi acum, după ce au fost prinşi cu mâţa în sac, pot să-i mintă pe oameni cu orice explicaţie penibilă… De ce nu recunosc că acest program din Android este pentru a ne supraveghea? Măcar să fie sinceri…