Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Greenpeace, societate secretă sub masca unei organizaţii pacifiste

112

greenpeaceSub eticheta unei organizaţii pacifiste se ascunde în realitate o organizaţie secretă pusă în slujba unor servicii secrete europene. Principala direcţie a acestei organizaţii declarat pacifiste, o constituie Franţa, mai precis anihilarea programului militar nuclear.

De câteva decenii, Franţa vizând o problemă de independenţă, îşi bazează politica de apărare pe arma nucleară. Lansată de generalul De Gaulle, aceasta politică a fost aprobată de toate guvernele, de stânga sau de dreapta, care sau succedat. Nadispunând de imense întinderi deşertice ca Federaţia Rusă sau Statele Unite, Franţa trebuie să-şi efectueze undeva experienţele. Când se fac experienţe nucleare în New Mexico sau în mărite întinderi din Vest, americanii n-au probleme de supraveghere, din moment ce acolo nu există altceva decât şerpi cu clopoţei şi scorpioni. Cât despre ruşi, aceştia n-au de ce să-şi facă nici măcar aceste griji, deoarece experienţele lor au loc în Siberia, unde acest soi de lighioane nu prea abundă.

Franţa a hotărât să folosească vaste spaţii ale Oceanului Pacific care, până în prezent, mai sunt încă franceze. Franţa încearcă să-şi ascundă experienţele din două motive. Primul este că probabil ea nu ţine sa vină cineva să se uite prea de aproape, sub un pretext sau altul. Se cunoaşte exemplul celebrului avion francez care a apărut la scurt timp, fiind copiat identic de un alt mare stat. Şi atunci, încearcă să interzică, graţie marinei naţionale, apropierea anumitor persoane, disimulate sub genericul de pacifişti şi adepţi ai dezarmării nucleare, a interzicerii experienţelor atomice. După cazul devenit celebru, datorită mass mediei de stânga, al morţii unui fotograf care se afla la bordul lui Greenpence, ne putem uşor imagina ce s-ar întâmpla dacă câteva zeci de persoane, «luptătoare pacifiste» ar fi fost iradiaţi ca la Cernobîl?

În al doilea rând, este vorba de motivul real care stă la baza protestelor. Există familii, care sunt manipulate, sau în cel mai nefericit caz, infiltrate. La bază, şi la început, oamenii sunt adesea curaţi. Se află aici militanţi de toate naţionalităţile, de toate filozofiile, care cred într-adevăr ca pot salva pacea fluturând steguleţe albe sau aventurându-se pe mări şi oceane în ambarcaţiuni mici, care nu rezistă în larg. Din nefericire, în rândurile lor, atât pe apă cât şi în pieţe, se infiltrează repede numeroşi «pro» care-i manipulează.

Greenpeace este manipulată din umbră şi finanţată de serviciile secrete ale unor mari puteri interesate în menţinerea supremaţiei nucleare. Afacerea Greenpeace este un caz care va marca istoria destul de agitată a raporturilor dintre politică şi serviciile secrete din ţările occidentale. Se poate lua un caz neînsemnat şi să-l umpli, făcandu-l enorm. E o chestiune de lumină de scenă sau de oglinzi trucate. Poţi sa iei o afacere enormă şi s-o faci, dimpotrivă, minusculă.

Afacerea Greenpeace este un caz oarecare. Felul în care a fost exploatată a făcut-o importantă, pentru marea masă de cetăţeni neavizaţi, pentru că a ajuns sa fie dezbătută de toata lumea, în loc să fie blocată la nivelul serviciilor secrete. Afacerea Greenpeace a depăşit limita şi a întinat politicul. Cei care se bucură că asta s-a întâmplat sub un guvern de dreapta sau de stânga aparţin aceloraşi interese de a dezbina naţiunile civilizate. Problemele apărării, ale serviciilor secrete sunt, prin definiţie, apolitice. Ele servesc păcii, progresului şi democraţiei. Democraţiei adevărate şi reale, şi nu propagandei perfide.

Orgoni Crystal