În piramida mayaşă de la Palenque se găseşte sarcofagul unui extraterestru!? Enigma basoreliefului ce ar putea reprezenta un astronaut şi nava sa spaţială


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Palenque este unul din punctele-cheie ale civilizaţiei dispărute a mayaşilor. Aici se află o piramidă, iar în interiorul ei, arheologul Albert Lluillier a găsit în 1952 accesul către o criptă funerară, care adăposteşte sarcofagul regelui mayaş Pacal Votan cel Mare (615-683). Dar acest sacrofag a devenit celebru pentru ceea ce este sculptat pe basorelieful plăcii tombale.

Placa de marmură ce acoperea cutia de piatră-sarcofag (cu dimensiuni de 3,8 x 2,2 m) avea o greutate de circa 5 tone. Ea era admirabil sculptată: basorelieful respectiv, bogat decorat, reda şi imaginea unui om care parcă manevra nişte manete! Scheletul aflat înăuntru, împodobit cu pietre preţioase, era al unui bărbat ce a avut o înălţime de peste 1,7 m – fapt care ar fi exclus apartenenţa sa la rasa locală: indigenii aveau rareori înălţimi de peste 1,5 m. Rangul deosebit pe care l-a avut acel „străin” era evidenţiat nu numai prin podoabele preţioase şi prin mormântul său atât de deosebit, în fapt, însăşi întreaga piramidă a fost construită deasupra sarcofagului ascuns la baza sa, tocmai pentru a-i asigura o protecţie majoră în decursul timpului.

De fapt, ipoteza conform căreia basorelieful de pe sarcofag ar reprezenta de fapt un astronaut şi nava sa spaţială, a fost elaborată de omul de ştiinţă sovietic Alexander Kazantev. Fotografii din interiorul primelor capsule spaţiale pentru zborurile circumterestre – ce au marcat începutul „erei cosmice” (din anii 60) – au oferit o asemănare izbitoare cu imaginea cadrului şi a importantului personaj sculptat de pe sarcofag, care acţiona nişte manete! Întru totul la fel erau şi imaginile poziţiei înghesuite a astronauţilor care acţionau şi ei manete de la tabloul de bord al micilor aparate de zbor plasate pe orbite planetare! Mai mult: flăcările care au fost sculptate ca ieşind dintr-un complicat dispozitiv aflat în spatele neştiutului manevrant au sugerat la fel de apropiat „un motor cu jet reactiv”!

Eu îmi pun doar următoarea întrebare: dacă unii cred că în acel sarcofag s-ar afla înmormântat un extraterestru, de ce nu se iau mostre de ADN de acolo? Cred că s-ar lămuri odată pentru totdeauna această legendă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock