În piramida mayaşă de la Palenque se găseşte sarcofagul unui extraterestru!? Enigma basoreliefului ce ar putea reprezenta un astronaut şi nava sa spaţială

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Palenque este unul din punctele-cheie ale civilizaţiei dispărute a mayaşilor. Aici se află o piramidă, iar în interiorul ei, arheologul Albert Lluillier a găsit în 1952 accesul către o criptă funerară, care adăposteşte sarcofagul regelui mayaş Pacal Votan cel Mare (615-683). Dar acest sacrofag a devenit celebru pentru ceea ce este sculptat pe basorelieful plăcii tombale.

Placa de marmură ce acoperea cutia de piatră-sarcofag (cu dimensiuni de 3,8 x 2,2 m) avea o greutate de circa 5 tone. Ea era admirabil sculptată: basorelieful respectiv, bogat decorat, reda şi imaginea unui om care parcă manevra nişte manete! Scheletul aflat înăuntru, împodobit cu pietre preţioase, era al unui bărbat ce a avut o înălţime de peste 1,7 m – fapt care ar fi exclus apartenenţa sa la rasa locală: indigenii aveau rareori înălţimi de peste 1,5 m. Rangul deosebit pe care l-a avut acel „străin” era evidenţiat nu numai prin podoabele preţioase şi prin mormântul său atât de deosebit, în fapt, însăşi întreaga piramidă a fost construită deasupra sarcofagului ascuns la baza sa, tocmai pentru a-i asigura o protecţie majoră în decursul timpului.

De fapt, ipoteza conform căreia basorelieful de pe sarcofag ar reprezenta de fapt un astronaut şi nava sa spaţială, a fost elaborată de omul de ştiinţă sovietic Alexander Kazantev. Fotografii din interiorul primelor capsule spaţiale pentru zborurile circumterestre – ce au marcat începutul „erei cosmice” (din anii 60) – au oferit o asemănare izbitoare cu imaginea cadrului şi a importantului personaj sculptat de pe sarcofag, care acţiona nişte manete! Întru totul la fel erau şi imaginile poziţiei înghesuite a astronauţilor care acţionau şi ei manete de la tabloul de bord al micilor aparate de zbor plasate pe orbite planetare! Mai mult: flăcările care au fost sculptate ca ieşind dintr-un complicat dispozitiv aflat în spatele neştiutului manevrant au sugerat la fel de apropiat „un motor cu jet reactiv”!

Eu îmi pun doar următoarea întrebare: dacă unii cred că în acel sarcofag s-ar afla înmormântat un extraterestru, de ce nu se iau mostre de ADN de acolo? Cred că s-ar lămuri odată pentru totdeauna această legendă.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner