Cum au putut oamenii antici să construiască templul de la Baalbek, cu pietre masive cântărind 800 de tone!? Se sugerează că acest loc a fost un centru spaţial folosit de zeii extratereştri Anunnaki…

  •  
  •  
  •  
  •  

Tehnologia folosită pentru ridicarea a blocurilor de piatră de peste 800 de tone, utilizate pentru construirea complexului Templului Antic de la Baalbek rămâne neexplicată. Deși istoria lui Baalbek ar putea să se extindă până în jurul anului 8000 î.Hr., există și posibilitatea ca acest complex să fie anterior acestei date.

În general, s-a acceptat faptul că Baalbek datează din perioada canaanită și a fost probabil un loc pentru venerarea zeului suprem al canaaniţilor, Baal, după cum sugerează și numele sitului. Mai târziu, grecii și romanii au folosit locul pentru a-şi venera proprii zei; după redenumirea locului în Heliopolis, grecii l-au recunoscut drept unul dintre principalele centre de cult.

Dacă avem în vedere întrebarea privind tehnologia care a fost necesară pentru ridicarea blocurilor mari de piatră, utilizate pentru construirea celei mai vechi părți a templului, ne confruntăm cu o necunoscută, deoarece tehnologia necesară pentru ridicarea pietrelor masive utilizate la Baalbek nu exista atunci. Drept urmare, au fost propuse explicații alternative pentru originile templului de la Baalbek.

Cercetătorii Sitchin și Hancock cred că situl de la Baalbek este mult mai vechi decât s-a acceptat în general. Potrivit lui Hancock, problemele inginerești de construcție a templului de la Baalbek nu ar fi putut fi rezolvate de canaaniți, romani sau greci. Prin urmare, o civilizație anterior dispărută, mai avansată din punct de vedere tehnologic, a ridicat templul, deși Hancock nu ajunge până la identificarea acesteia.

Sitchin, pe de altă parte, folosindu-se de „Epopeea lui Gilgamesh”, spune că regele Gilgamesh din Uruk s-a dus la Baalbek, astfel încât să se poată îmbarca pe o rachetă pe planeta Nibiru, casa zeilor extratereştri Anunnaki, astfel încât să poată să obțină şi el viața eternă a zeilor. Potrivit lui Sitchin, Baalbek n-a fost altceva decât un centru spațial folosit de extratereştrii Anunnaki. Acest lucru ar explica utilizarea pietrelor masive și, de asemenea, ar rezolva problema sursei tehnologiei necesare construirii locului.


  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page