Descoperire senzaţională în judeţul Buzău: o diademă veche de 1.500 de ani aflată pe un „craniu alungit!” Aceste capete alungite ar putea aparţine chiar şi extratereştrilor…

 • 164
 •  
 •  
 •  
  164
  Shares

craniu alungitO ştire interesantă de pe adevărul.rone prezintă povestea interesantă a unei descoperiri arheologice din România care are legătură cu misterioasele „capete alungite”, găsite peste tot în lume. Citez mai întâi din articol:

Diadema de la Gherăseni este una dintre cele mai importante piese descoperite pe teritoriul judeţului Buzău, nu atât pentru materialul din care este realizată, bronz acoperit cu o foiţă subţire de aur decorată cu pietre semipreţioase, cât pentru informaţiile oferite istoricilor. Doi localnici din Gherăseni au descoperit mormântul de inhumaţie, în timp ce pregăteau terenul pentru înfiinţarea unor culturi agricole. Se întâmpla în luna aprilie a anului 1965, pe malul drept al râului Călmăţui, în punctul Grindul Cremenea, la aproximativ trei kilometri nord-nord-vest de satul Gherăseni.

Diadema era pe craniu, aflat acum la Institutul de antropologie din Bucureşti. Craniul deformat, alungit, poartă încă urmele de vergire de la diademă. Este unul dintre cele mai alungite cranii descoperite, semn că prinţesa de aici era foarte însemnată şi avea o poziţie deosebită în comunitate. Craniul a aparţinut unei femei care provenea din rândul hunilor. A murit înainte să împlinească vârsta de 25 de ani şi, cel mai probabil, se născuse pe aceste meleaguri.

Apoi, acelaşi articol din adevarul.ro ne vorbeşte puţin despre „deformarea craniilor”:

Deformarea artificială a craniului la femei era considerat un semn de frumuseţe şi distincţie, fiind practicat mai ales în cadrul familiilor de rang înalt. Practic, capul copilului era strâns legat cu o faşă, care era lăţită treptat, apoi capul era căptuşit pentru a-l proteja de impactul eventualelor accidente.

Cea mai veche referinţă scrisă despre deformarea craniană artificială vine de la poetul grec Hesiod, care a trăit între 750 şi 650 î.Hr. În cartea sa de mitologie „The Catalogues of Women“, Hesiod face referire la un trib din Africa sau din India numit „Makrokephaloi“, care s-ar traduce „capetele mari“. Peste tot în America, în diferite triburi, părinţii legau şi modelau capul copiilor, din aceleaşi motive: pentru a integra copilul în structura societăţii lor. Pentru mayaşi, procedura avea şi o semnificaţie religioasă: „Zeii le-au transmis strămoşilor noştri că o astfel de formă a capului este nobilă“, explica Gonzalo Fernandez de Oviedo, un cronicar spaniol.

P.S. Ultima frază de mai sus este extrem de interesantă: zeii le-au transmis mayaşilor că forma de cap alungit este una nobilă! Cine erau aceşti zei? Probabil că extratereştrii! De ce forma alungită a capului ar fi fost una „nobilă”? Pentru că această formă a craniului aparţinea extratereştrilor! Şi, părerea mea personală, e că cel puţin unele din aceste cranii alungite aparţin nu oamenilor, ci extratereştrilor.

Diadema de la Gheraseni
Diadema de la Gheraseni

În câteva articole am vorbit despre câteva cranii alungite descoperite în diverse părţi ale lumii (vedeţi articolul din noiembrie 2013 – Arheologii din Franţa au descoperit un misterios craniu alungit de om. Aceste cranii alungite ar fi putut fi realizate prin inginerie genetică! De către cine? De extratereştri? sau cel din februarie 2014 – Enigma craniilor alungite Paracas, vechi de 3.000 de ani, a fost descifrată! ADN-ul lor nu este uman, ci aparţine unei creaturi asemănătoare omului!). Ultimul articol este foarte interesant, pentru că susţine că ADN-ul speciei cu craniile alungite e diferit de ADN-ul uman. Citez din articol: “Există un ADN mitocondrial, cu mutaţii necunoscute în specia umană sau animală. Câteva fragmente de mostre arată faptul că avem de-a face cu o creatură asemănătoare omului, foarte îndepărtată de Homo sapiens, de omul Neanderthal şi de omul de Denisovan. Adică, într-un singur cuvânt, aceste cranii nu aparţin oamenilor obişnuiţi de pe această planetă!”


 • 164
 •  
 •  
 •  
  164
  Shares

Lasă un comentariu