Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ce fapte „s-au ascuns” în spatele celebrului film SF „Predator”, din 1987?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankCine nu a văzut vreodată celebrul film SF „Predator” (1987), cu Arnold Schwarzenegger în rol principal? Povestea prezintă o echipă de elită a forțelor speciale, condusă de ‘Dutch’ (Arnold Schwarzenegger), într-o misiune de salvare a ostaticilor de pe un teritoriu de gherilă din America Centrală. Fără știrea grupului, ei sunt vânați de către o formă de viață extraterestră avansată tehnologic, Predator, care folosește o tehnologie de vedere termică.

Iată însă câteva lucruri mai puţin ştiute despre acest film:

1) Filmul trebuia să se numească „Hunter”, el fiind schimbat în „Predator” după producţie.

2) „Predator” a fost filmat în locații din Puerto Vallarta și Palenque, Mexic. Cu toate acestea, deoarece jungla mexicană este formată în special din păduri de foioase, tone de frunze false au trebuit să fie adăugate copacilor pentru a face jungla să pară luxuriantă și de nescăpat.

3) În film joacă doi actori – Arnold Schwarzenegger şi Jesse Ventura – care mai târziu vor deveni ambii guvernatori ai statelor americane California şi, respectiv, Minnesota.

4) Realizatorii filmului au încercat să folosească o cameră reală cu termoviziune pentru extraterestrul Predator, dar camera specifică s-a dovedit nepractică pentru filmare. Pentru Predator, înregistrările normale au fost transformate într-o imagine negativă în post-producție și au fost adăugate culori exagerate de „termoviziune” pentru a crea efectul care se vede în film.

5) Realizatorii filmului au folosit inițial o substanță portocalie pentru sângele creaturii. Dar, în faţa camerei arăta atât de rău, încât au decis că trebuie să facă o schimbare. Au ajuns să folosească lichidul luminiscent din interiorul bețișoarelor strălucitoare, pe care le-au cumpărat de la tejghea. Astfel, că creatura extraterestră a sfârşit în a avea sângele verde.

6) În costumul Predatorului, iniţial se afla actorul belgian Jean Claude van Damme. Dar acesta a fost concediat, pentru că se plângea cât de incomfortabil putea fi costumul.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal