Celebra melodie de Crăciun „Jingle Bells” are şi ea un secret la origini…


Una dintre cele mai cunoscute „colinde” americane este, fără îndoială, „Jingle Bells”, adică „Sună clopoţeii”. Melodia „Jingle Bells” este acum în mod categoric asociată cu Crăciunul, dar inițial ea era era mai mult legată de „Ziua Recunoștinței” (o cunoscută sărbătoare americană).

Legenda spune că James Lord Pierpont, un director muzical la bisericile tatălui său din Savannah, Georgia și Medford, Massachusetts, a scris cântecul pentru o sărbătoare de Ziua Recunoștinței. Unde exact s-a întâmplat asta este încă un lucru dezbătut – orașele Medford și Savannah susțin ambele că acest cântec celebru își are originea în orașul lor.

Versiunea susţinută de oraşul Savannah povesteşte faptul că toţi copiii congregației s-au bucurat atât de mult de cântec, încât i-au cerut lui Pierpont să includă melodia în concursul lor de Crăciun. Cântecul, acum asociat cu Crăciunul, a crescut exponențial în popularitate.

Pe de altă parte, cei din oraşul Medford susțin că Pierpont a fost inspirat de cursele cu sania de pe Salem Street, înainte de a scrie cântecul la Cârciuma Simpson de pe High Street. Pierpont s-a mutat în Savannah în 1853 și a locuit acolo timp de 4 ani, înainte de a-și depune drepturile de autor pentru cântecul „Jingle Bells”, în 1857. Însă, cei din Savannah întreabă de ce ar aștepta 7 ani pentru a avea drepturi de autor pentru cântec, dacă l-ar fi scris în Medford? Buna intrebare…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO