Ştiaţi că actriţa română Nadia Gray Herescu a fost mama vitregă a Lindei Gray (“Sue Ellen”, soţia lui J.R. Ewing) din serialul “Dallas”?

1952

Aţi auzit de actriţa română Nadia Gray Herescu? S-a născut la Bucureşti în 1923, iar la 15 ani juca la “Majestic”. Celebrul dramaturg Ionel Teodoreanu s-a îndrăgostit de ea, dar şi prinţul “Bâzu” Cantacuzino; cu acesta din urmă s-a căsătorit şi s-au stabilit amândoi în Franţa.

Nadia joacă în Franţa în mai multe filme, da ea devine celebră în anul 1960 când are rolul Nadiei în pelicula lui Federico Fellini, “La Dolce Vita”. Acolo ea realizează una din cele mai senzuale, mai rafinate şi mai aplaudate scene de striptease din istoria cinematografiei.

După ce cunoaşte celebritatea cu acest film, Nadia divorţează de “Bâzu”, şi îşi continuă drumul spre Hollywood. Se recăsătoreşte cu britanicul Gray, tatăl actriţei din serialul “Dallas”, Linda Gray (Sue Ellen, soţia lui J.R. Ewing); aşadar, Nadia a fost mama vitregă a Lindei Gray.

Ea mai joacă în mai multe filme în anii ’60, ca de exemplu “Candide” cu Jean-Pierre Cassel, “The Naked Runner” cu Frank Sinatra şi “Two for the Road” cu Audrey Hepburn.

Nadia se retrage din cinematografie si devine gazdă într-unul din cele mai exclusiviste cluburi din New York, apărând în mai multe show-uri de TV sau de radio. Nadia Gray Herescu a murit în 1994, la vârsta de 70 ani.