Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Romy Schneider, actriţa îndrăgostită nebuneşte de celebrul Alain Delon

558

romy_schneiderRomy Schneider, pe numele său adevărat Rosemarie Albach-Retty, s-a născut la 23 septembrie 1938 la Viena, în Austria, şi a decedat la 29 mai 1982 la Paris (Franţa). Mama sa era actriţa Magda Schneider… În momentul când, la 17 ani, Romy Schneider devine împărateasa Sissi pentru sute de milioane de spectatori, ea rămâne, totuşi, mereu aceeaşi fetiţă care lupta şi care se entuziasmează.

Părinţii săi au divorţat, dar ea era prea mică atunci când a ales să rămână cu mama sa. Va trăi însă şi alte dureroase despărţiri. Una a fost cea de Alain Delon, de care se îndrăgostise nebuneşte în 1958, cu ocazia turnării filmului “Christine”, şi cu care forma un cuplu extraordinar. De asemenea, cea de primul său soţ Harry Meyen, cu care s-a căsătorit după marea decepţie cu Delon. Dar naşterea lui David, fiul ei, a fost începutul unei perioade fericite pentru Romy; în cinema, ca şi în viaţă, se despărţea cu multă greutate de imaginea de “Sissi”, şi aceasta depresie în cariera să se va sfârşi când i se va propune rolul din filmul lui Jacques Deray “La piscine”.

“Probabil că luptele cele mai grele le-am dus pe plan personal şi sentimental”, spunea ea adesea. “Am trăit momente minunate, e adevărat: când eram adolescentă şi am descoperit dragostea la Berlin, apoi la Roma, apoi la naşterea lui David. Doream să clădesc un cămin cu adevărat indestructibil, dar momentele de bucurie erau sporadice…”. Încă o dată, inexorabil, fericirea îi scapă printre degete.

Milioane de persoane plâng vizionând “Les choses de la vie“, o susţin în “Cesar et Rosalie”, unde ea îl întâlneşte pe Yves Montand. Se desparte de Harry Meyen şi trăieşte o bătălie sordidă pentru încredinţarea lui David, despre care afirmă, în cursul unui interviu care va avea rezonante patetice mulţi ani mai târziu, că nu poate trăi fără el. În secret, Romy Schneider trece prin momente nespus de dificile. Pe ecran, unde triumfa, nimeni nu-şi dă seama de neliniştile ei: ea a tras definitiv o linie între viaţă sa şi cea de star.

Singură, Romy răspunde la toate solicitările realizatorilor. De altfel, ea va primi două Cesar-uri pentru două filme ce simbolizează viaţa sa: “L’important c’est d’aimer” şi “Une histoire simple”, în care, la 40 de ani, realizează o performanţă unică în drumul sau de vedetă… şi de femeie.

Naşterea lui Sarah a fost simbolul căsătoriei şi al speranţei. Cu adevărat, Daniel Biasini a fost unul din cei puţini care a fost pentru ea un adevărat confident. În acea perioadă, Romy crede sincer în acest nou început din viaţa să şi-ţi face plăcerea cu adevărat să-i vezi fericirea. “Nimeni nu a ştiut să mă iubească aşa cum a făcut-o Daniel”, va spune ea. Dar, în răstimpul câtorva luni, totul se va prăbuşi. Ştirea sinuciderii primului ei soţ marchează începutul unei perioade infernale. Harry bea mult, iar Romy nu mai avea nici cel mai mic contact cu el. Dar moartea unui om pe care l-ai iubit nu te poate lăsa indiferent. Şi, mai ales, pentru că era tatăl lui David…

Romy îşi pierde şi bunica pe care o adora şi, puţin după, este internată de urgenţă într-o clinică. I se scoate un rinichi. Să fie, oare, ispăşirea pentru viaţa de vedetă? Nu, fără îndoială, doar răscumpărarea unei existenţe care nu o mai cruţa. În final, moartea tragică a fiului său, înfipt într-un par de gard, în 1981, o va aruncă într-un coşmar fără sfârşit… La 29 mai 1982, Romy, ostenită, pleca pe ultimul drum pentru a-l întâlni pe acest fiu atât de mult iubit…

Orgoni Crystal