Fabuloasa poveste de dragoste dintre regele Mihai şi Lulu Malaxa, fiica celui mai bogat om din România


În perioada interbelică s-a vorbit foarte mult de aventurile amoroase ale regelui Carol al II-lea al României. Mai puţin de cele ale moştenitorului tronului, Mihai I de România. E adevărat că acesta din urmă era copil / adolescent în perioada aceea (fiind născut în 1921), dar totuşi avea statutul de prinţ.

Când avea 17 ani (în 1938), Mihai a simţit fluturii în stomac, îndrăgostindu-se nebuneşte de Irina (Lulu) Malaxa, fiica celebrului industriaş din perioada interbelică Nicolae Malaxa, considerat a fi în acele vremuri cel mai bogat român. Nicolae Malaxa era prieten la cataramă cu regele Carol al II-lea; Malaxa avea parte de comenzi de la statul român (cam 98% din producţia totală), iar o mare parte din profiturile acestuia se întorceau la rege sub formă de donaţii şi acţiuni. Ca să nu ne mai ascundem după degete, era vorba de corupţie la nivel cel mai înalt…

Lulu Malaxa era o adolescentă cultivată, o fire deschisă şi romantică şi părea a fi foarte tandră şi caldă în relaţia cu prinţul Mihai. Tinerii au devenit foarte repede de nedespărţit, erau văzuţi adeseori în aceeaşi maşină, dar şi la hipodrom, pe terenul de tenis sau la bazinul de înot. Mihai părea îndrăgostit până în pânzele albe, îi cânta iubitei la pian piese din Bach, Brahms, Mozart şi Debussy, compozitorii săi preferaţi.

Deşi Carol al II-lea şi Malaxa păreau mulţumiţi de idila copiilor, mama lui Mihai, prinţesa Elena, îşi dorea o parteneră cu „sânge albastru” pentru fiul ei, dintr-o casă regală. În septembrie 1940, regele Carol al II-lea abdică, iar la conducerea ţării veni generalul Antonescu, Mihai ocupând tronul ţării în locul tatălui său. Nicolae Malaxa căzu în digraţie, iar în 1941, acuzat de colaborare cu legionarii, i se confiscă uzinele. Regele Mihai a fost influenţat de mama sa, regina Elena, să uite de Lulu Malaxa, lucru care s-a şi întâmplat.

În acelaşi an, 1941, Lulu cunoscu un tânăr medic, George Emil Palade, cu care se căsători în curând, ulterior, emigrând în Statele Unite. În 1974, George Emil Palade avea să primească premiul Nobel pentru medicină pentru celebrele „granule ale lui Palade”. În 1969, cu 5 ani mai devreme, soţia sa, Lulu Malaxa muri din cauza unei boli grave, dar a lăsat ca moştenitori doi copii: Georgia Palade Von Dusen şi Philip Palade.

Pe de altă parte, regele Mihai, după o aventură cu actriţa italiană Mariella Lotti, s-a căsătorit în 1947 cu Ana, principesă de Bourbon-Parma. Dar, dacă istoria ar fi fost altfel, şi Mihai s-ar fi căsătorit cu Lulu Malaxa?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO