Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Din 2012 trecem la un alt calendar?

254

calendar700The World Calendar Association a avansat iniţiativa înlocuirii actualului calendar gregorian, datând din secolul al XVI-lea. Preşedintele asociaţiei, Wayne Richardson, spera că lumea să treacă la un nou calendar din 2012 şi să renunţe la cel introdus în 1582 de Papa Grigore al XIII-lea. În prezent, anul are 365 de zile şi numai anul bisect are 366 de zile.

Un dezavantaj al acestuia este că fiecare trimestru are un număr diferit de zile, aspect care creează dificultăţi activităţii economice. Asociaţia lui Wayne Richardson propune un nou tip de calcul. Proiectul acesteia – intitulat “Y*K” – se bazează pe varianta calendarului universal care a fost cât pe ce să fie adoptată de ONU în anii ’50 ai secolului trecut.

Iată câteva din caracteristicile noului calendar:

1) Vor exista 4 luni a câte 31 de zile (ianuarie, aprilie, iulie şi octombrie), restul lunilor având 30 de zile.

2) Fiecare trimestru are un număr egal de zile: 91 de zile, adică exact 13 săptămâni.

3) Fiecare nou început de an va cade întotdeauna duminică.

4) Fiecare trimestru va începe întotdeauna duminică şi se va termina întotdeauna sâmbăta.

5) Pentru ca acest calendar să fie stabilizat etern, vor exista 2 zile necontabilizate în calendar, marcate cu litera “w” (una după 30 iunie, la sfârşitul primului trimestru, şi alta pe 30 decembrie, la sfârşitul anului). Aceste 2 zile vor constitui zilele lumii (“worldsday”) care să fie sărbătorite în toată lumea.

Interesantă propunere!

Calendar20

Orgoni Crystal