Degeaba am aşteptat „sfârşitul lumii” pe 21 decembrie 2012… Calendarul mayaş s-a sfârşit în decembrie 2004, când au murit peste 200.000 de oameni, ca urmare a cutremurului din Indonezia


Am citit pe site-ul Popular Archeology.com un articol mai mult decât interesant despre calendarul mayaş şi aşa-zisul sfârşit al lumii, care ar fi trebuit să aibă loc pe 21 decembrie 2012.

Conform mai multor specialişti, data de 21 decembrie 2012 a corespuns sfârşitului Marelui Ciclu din calendarul mayaş. Profeţii apocalipsei au prezis „sfârşitul lumii” pe 21 decembrie 2012. Ziua aceasta a trecut şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Unii s-au grăbit şi au spus că data sfârşitului calendarului mayaş a fost calculată greşit şi, ca urmare, apocalipsa va veni până la urmă, mai devreme sau mai târziu. Există însă un specialist care are o altă părere: Dale King, în revista on-line AnthroJournal, crede că sfârşitul calendarului mayaş a avut loc deja, dar nu în 2012, ci cu 8 ani mai devreme, în anul 2004.

Iată ce scrie King: „Civilizaţia mayaşă a corelat începutul calendarului lor cu naşterea zeităţilor lor. Conform cercetătorului mayaş John Major Jenkins, corelaţia GMT (cea dintre calendarul mayaş şi calendarul nostru, gregorian) s-a bazat pe un text descoperit în Palenque, un text interpretat ca spunând faptul că Marele Ciclu actual începe atunci când zeitatea cunoscută ca ‘Primul Tată’ avea 8 ani. Dacă Jenkins are dreptate, atunci calendarul ar trebui să înceapă în momentul naşterii zeităţii şi nu 8 ani mai târziu. Împingând ‘începutul timpurilor’ în urmă cu 8 ani, rezultă anul naşterii zeităţii, adică anul 3122 î.Hr. Aşadar, sfârşitul calendarului mayaş trebuia să aibă loc în anul 2004.” Adică, noi am aşteptat degeaba cu înfrigurare ca „apocalipsa” să vină în 2012, căci ea ar fi trebuit să aibă loc deja în 2004!

Conform mitologiilor mayaşe şi aztece, „sfârşitul timpurilor”, adică a ciclului, va însemna o „răbufnire a energiilor din cer, apariţia cutremurelor şi a erupţiilor vulcanice, o creştere a nivelului mărilor şi o schimbare în rotaţia Pământului”.

Pe 21 decembrie 2012, nu s-a întâmplat nimic din toate aceste evenimente profeţite, dar cu 8 ani mai devreme, în 2004, o parte din ele chiar au avut loc, conform profeţiilor mayaşe. În jurul datei de 26-27 decembrie 2004, s-au întâmplat multe lucruri catastrofale pentru Pământ. Iar eu am scris pe larg în acest articol de pe 2 martie 2010 (https://www.lovendal.ro/wp52/devastatorul-cutremur-din-indonezia-anului-2004-a-fost-produs-de-o-supernova-aflata-la-26-000-de-ani-lumina-de-noi/). Citez câteva fragmente din el:

Pe 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade pe scara Richter s-a produs în Oceanul Indian, pe coasta Insulei Sumatra din Malaiezia. Acest cutremur devastator a cauzat un puternic tsunami care a măturat pur şi simplu multe regiuni din Asia de Sud-Est, murind astfel peste 220.000 de oameni.

Aşadar, avem un cutremur masiv şi o creştere a nivelului mărilor. La fel ca în profeţiile mayaşe. Dar asta nu e tot..e posibil ca acel devastator cutremur să fi fost produs de explozia unei supernove aflate la  distanţă de 50.000 de ani-lumină faţă de Pământ. E curios faptul că, în articolul de acum 3 ani, scriam că era vorba de o supernovă aflată la…26.000 de ani-lumină. Eu am preluat atunci ştirea de pe BBC, deci nu aveam cum să greşesc cifrele. Între timp, în cadrul aceluiaşi link, apare cifra de 50.000 de ani-lumină. De ce a fost modificată şi cu ce scop? În orice caz, revenind la ştirea de pe BBC, aflăm următoarele: faptul că pe 27 decembrie 2004, ora 21:36, Ora Universală, telescoapele din jurul Pământului au detectat cele mai strălucitoare explozii de unde gamma ale unei supernove, înregistrate vreodată pe Terra. Această explozie de raze gamma a fost de 100 de ori mai intensă decât alte explozii asemănătoare, având ca luminozitate puterea unei Luni întregi. Undele gamma şi-au atins un nivel maxim care a durat 1,5 secunde, apoi au scăzut pentru o perioadă de 5 minute, având 7,57 secunde de pulsaţii. Aceste unde gamma, au schimbat forma ionosferei Pământului şi au distorsionat transmisia semnalelor radio.

Explozia s-a datorat unei stele denumită SGR 1806-20, aflată la 50.000 de ani lumină faţă de Pământ, în sudul constelaţiei Săgetătorul. Dacă steaua s-ar fi aflat la 10 ani-lumină de Pământ, acesta ar fi fost distrus. „Probabil că este cea mai mare explozie observată vreodată de oameni în galaxia noastră, din 1604, atunci când astronomul Kepler a văzut şi el o supernovă”, a declarat Dr Rob Fender, de la Universitatea Southampton din Marea Britanie. Energia emisă de explozia stelei a fost atât de puternică, încât într-o zecime de secundă această supernovă emite mai multă energie decât Soarele nostru în 100.000 de ani.

În continuare, în cadrul aceluiaşi articol, încercam să fac o corelaţie între cutremur şi razele gamma:

Astronomii şi-au pus problema dacă nu cumva razele gamma, rezultate în urma exploziei, circulă prin spaţiul cosmic în asociere cu undele gravitaţionale.  În drumul lor prin spaţiu, razele gamma ar fi deviate de câmpurile gravitaţionale şi dispersate de praf şi de particulele cosmice pe care le-ar întâlni în calea lor, aşa că se aşteaptă ca ele să călătorească puţin mai încet decât undele gravitaţionale asociate, ce ar trece prin spaţiu neîmpiedicate de nimic.

După o călătorie, de exemplu, de 26.000 de ani-lumină, o întârziere de 44 ore a razelor gamma (faţă de undele gravitaţionale) n-ar fi exclusă. Dacă undele gravitaţionale ar călători cu viteza luminii (c), razele gamma ar călători cu 99,999989 % din viteza luminii, deci puţin mai încet. Totodată, mai există şi altă posibilitate, ca la începutul călătoriei undele gravitaţionale să aibă o viteză super-luminică.

Aşadar, undele gamma reprezintă „energiile din cer” de care vorbeau profeţiile mayaşe. În concluzie, ştiau mayaşii că la sfârşitul lui 2004, undele gamma de la explozia unei supernove vor afecta Pământul? Dacă raţionamentul e corect, probabil că da. Aceasta înseamnă că am avut mare noroc că undele gamma nu ne-au afectat prea mult, pentru că, brusc, fără ştire, la sfârşitul lui 2004, ar fi venit peste noi Apocalipsa…


Lasă un comentariu