Profetul Mahomed nu a existat niciodată? De la ce vine numele de mahomedanism?


Mahomed, marele profet al musulmanilor, este creatorul religiei denumite islamism sau mahomedanism. Despre el se spune că s-a născut în anul 570 în oraşul Mecca şi a murit în anul 632 la Medina. Biografia sa este binecunoscută de cei pasionaţi de religii, dar…dar…apar câteva lucruri necunoscute şi ciudate în legătură cu acest Mahomed.

În primul rând, nu există nicio biografie a lui Mahomed, care să fie contemporană perioadei în care se spune că el ar fi trăit, toate biografiile fiind descoperite mult mai târziu. În al doilea rând, aceste biografii n-au fost găsite în Arabia Saudită, locul de baştină a lui Mahomed, în care s-a născut şi a trăit, ci în ţările care au fost convertite la islamism mai târziu.

Un punct şi mai ciudat legat de mahomedanism îl reprezintă faptul că, din analiza surselor medievale bizantine şi europene, numele de Mahomed nu a fost utilizat niciodată nici de greci, nici de italieni şi nici de slavi până în secolul al XIV-lea. Până în secolul al XIV-lea, în loc de mahomedani se foloseau termenii de ismaeliţi, agariţi şi saraceni.

Se pare că termenul de „mahomedani” n-a fost utilizat decât până la un moment considerat crucial de către toţi musulmanii, acela în care sultanul otoman Mahomed I (sau Mehmed I) – 1382-1421 a adăugat regiunea Adrianopole din peninsula Balcanică Imperiului Otoman, care era în plină expansiune. Să se fi împrumutat termenul de mahomedanism de la acest sultan Mahomed I? Sau poate de la un alt sultan, la fel de celebru, ce a trăit cu vreo 400 de ani mai devreme, pe nume Mahomed (Mahmud) Ghazni (971-1030) care şi-a creat un imperiu imens ce se întindea din India până în Baghdad.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO