Site de secrete, stiinta si metafizica

Rădăcina sângerie, planta care nu se lasă fotografiată

2 20

Sanguinaria canadensisAmerindienii din statul Virginia ţin la mare cinste o plantă pe care o numesc, din cauza rizomului său de un roşu viu, rădăcina sângerie (Sanguinaria canadensis). Vrăjitorii triburilor o folosesc ca fortifiant general, iar pe baza principiului signaturii, culoarea rizomului o recomandă ca pe un leac antihemoragic.

O ciudăţenie legată de această plantă a fost semnalată de biologul american Daniel E. Moerman care studiind-o a remarcat că planta nu se lasă fotografiată în culoarea ei reală. În natură are flori aproape albe cu nuanţe roz, iar frunzele sunt de un verde deschis. După numeroase fotografii în culori, fie la lumina solară, fie la lumina artificială, toate clişeele au ieşit supraexpuse, florile de un alb-transparent, iar frunzele cu nuanţe intens verzi, până la brun.

De aici, savantul Daniel E. Moerman a ajuns la concluzia că această plantă conţine substanţe fluorescente care denaturează culorile, împiedicând astfel pelicula fotografică să le înregistreze corect.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie