„Mă simt extrem de binecuvântat. Stilul de viaţă este minunat!”… Dacă e aşa, toţi bărbaţii ar trebui să devină mormoni şi poligami!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

National Geographic prezintă pe site-ul lor un reportaj intitulat „Polygamy USA” (ce a fost difuzat la televiziune), un reportaj în care se vorbeşte despre poligamia într-un loc special din Statele Unite, Centennial Park, o comunitate necunoscută publicului, în care fiecare bărbat poate avea mai multe femei. Fondat în anul 1986, ca o comunitate fundamentalistă mormonă, Centennial Park este o aşezare în care 1.500 de bărbaţi, femei şi copii trăiesc împreună. Ea se află la marginea oraşului Colorado City, din regiunea Mohave, statul Arizona.

Venitul mediu al locuitorilor din această comunitate este de 45.000 de dolari pe an, o sumă nu foarte mare, dar acceptabilă. Dar, cum de a ajuns ca o sectă religioasă (cum este mormonismul) să practice poligamia, chiar în mijlocul Americii, în secolul XXI? Vom afla poate răspunsul, intrând în casa unui practicant, pe nume Richard, care este şi om de afaceri: „Mă simt extrem de binecuvântat. Stilul de viaţă este minunat.”

Richard are trei neveste, cu care împarte aceeaşi casă: „Femeile sunt tratate incredibil de bine. Ele au tot ce le trebuie, iar între ele este o relaţie de încredere reciprocă.” Şi soţiile lui Richard par să fie de acord cu această situaţie: „E alegerea noastră. Ne dorim asta”, explică una din neveste, care mai spune că, dacă ar fi nefericite, nimic nu le-ar împiedica să plece. Iar cele trei femei se simt atât de confortabil în a împărţi acelaşi bărbat, încât au devenit prietene apropiate. Atât de apropiate, încât, dacă Richard ar muri, pur şi simplu şi-ar căuta un nou bărbat pentru toate trei.

(Fac o mică paranteză… sunt şi eu curios…când Richard se culcă cu o soţie, celelalte două ce fac? Se transformă în le*biene şi se culcă împreună?)

În anii 1830-1840, fondatorul Bisericii mormonilor, Joseph Smith, a primit în viziunile sale acceptul de la patriarhii Vechiului Testament, ca bărbaţii să aibă mai multe neveste. De atunci, Biserica mormonă a încurajat ca membrii săi să devină poligamişti, dar totuşi, doar o mică parte din membri au urmat această directivă. Comunitatea din Centennial Park este poate o excepţie… există bărbaţi mormoni poligamişti, care au doar două neveste, şi care trăiesc, de obicei, în case separate, în familii separate, bărbaţii acelor femei vizitându-le periodic.

Oricum, la presiunile guvernului american, marea majoritate a mormonilor a renunţat la poligamie, începând cu anul 1910, iar comunitatea din Centennial Park face parte din aşa-numită Biserică fundamentalistă a mormonilor.

P.S. Aş putea şi eu următoarea întrebare logică: în lume, în 2010, existau 101 bărbaţi la 100 de femei, adică aproape numărul perfect pentru ca fiecare bărbat să aibă o singură femeie. Atunci, pentru ce-ar mai fi nevoie de poligamie? Nu-i o aberaţie? Aş mai fi înteles-o dacă ar fi existat 100 de femei la 25 de bărbaţi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock