Secretul pentru care California – pe vremuri, cel mai bogat stat din America – sărăceşte pe zi ce trece, în vremurile noastre


Pe un blog am citit următoarea informaţie care mi-a atras atenţia: în anii ’80, statul California era cel mai bogat din SUA. Totul era prosper acolo. Cum este astăzi California? De pe locul 1 a ajuns pe locul 12 în rândul statelor americane, în ceea ce priveşte PIB-ul pe locuitor (vedeţi pe chamberofcommerce.org).

Astăzi, dacă ne-am duce în Los Angeles, avem într-adevăr zone extrem de bogate (ca Beverly Hills sau Bell Air), dar există şi cartiere întregi care seamănă izbitor de mult cu periferii ale orașelor din Africa sau cu zone sărace din Orientul Mijlociu. Parcă te-ai afla într-o ţară africană, nu în Los Angeles. De ce? Pentru că în California a fost încurajată imigrația ilegală. Inițial a fost mascată de necesitatea prestării unor munci „josnice”, iar apoi s-a spus că e nevoie de respectarea „drepturilor omului”.

Aşa cum putem afla de pe site-ul ppic.org, California are mai mulţi imigranţi decât oricare stat american – 11 milioane. În 2019, 27% din populaţia din California s-a născut în străinătate.

Precum se observă, imigraţia aduce multă sărăcie şi multe probleme sociale…


Lasă un comentariu