Site de secrete, stiinta si metafizica

Meoto Iwa sau stâncile căsătorite din Japonia, reprezentarea zeilor Izanagi şi Izanami, creatorii insulelor nipone

1 8

Două stânci aflate în Marea Japoniei, lângă orăşelul Futami, sunt considerate reprezentarea zeilor originari, Izanagi şi Izanami, despre care se crede că au creat insulele Japoniei. Ele se numesc Meoto Iwa, „stâncile căsătorite”, şi sunt legate cu o frânghie de orez, simbol al uniunii cuplului creator şi al sacralităţii locului.

O poartă cu două grinzi, numită torii, se află pe vârful stâncii masculine, alt semn al sfinţeniei acestor stânci şi al zeităţilor pe care le reprezintă. Ambele simboluri se găsesc în multe locuri de cult şintoiste. Frânghia răsucită, numită shimenawa, cântăreşte peste o tonă. Din cauza vremii umede, este schimbată de mai multe ori pe an, de către bărbaţi îmbrăcaţi în haine tradiţionale, care se duc în mare în timpul fluxului şi înlocuiesc frânghia, după un efort considerabil.

Pentru cei care nu cunosc cine sunt Izanagi şi Izanami, cred că ar fi bine să facem puţină mitologie. Potrivit legendelor, acest cuplu zeiesc ar fi creat Japonia. De pe podul plutitor al cerului, Ama-no-Hashidate, ei au amestecat oceanul cu o suliţă celestă cu diamante. Când au scos suliţa din apă, sarea s-a cristalizat la vârful ei şi prima insulă japoneză, Onogoro-shima („insula ce s-a format singură”) a căzut în mare. Cuplul a păşit pe insulă şi a avut loc uniunea sacră. În timpul acestui ritual au apărut mai multe insule şi 800 de miriade de zel, numiţi kami.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie