Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un ritual thailandez ciudat: slujbă de înmormântare pentru cei vii

149

non-loeng-sadorcroMii de oameni se duc anual într-un templu din nord-estul Thailandei pentru a participa la un ritual extrem de ciudat occidentalilor: acela de a sta într-un sicriu, pentru a scăpa de ghinion. Tehnica, cunoscută sub numele de “Non Loeng Sadorcro”, a devenit extrem de populară în ultimii ani. Ritualul presupune aşezarea participanţilor într-un sicriu, în timp ce un grup de călugări realizeze slujbe de înmormântare, ca şi cum acei participanţi ar fi deja morţi. După aceasta, se incantează mesaje care sugerează o nouă viaţă.

Mulţi dintre participanţi au declarat că după practicarea acestui ritual se simţeau de parcă ar fi fost renăscuţi, lăsând în urmă toată kharma de care se simţeau apăsaţi în interiorul lor. Unii au spus că ritualul i-a ajutat să-şi păcălească sufletele lor care erau deja moarte şi să-şi reînceapă o nouă viaţă, ca şi cum ar fi nou-născuţi. Alţii au afirmat că s-au reîntâlnit cu spiritele celor morţi, în timp ce stăteau în acele sicrie.

Totuşi, criticii acestei practice ciudate nu lipsesc. În timp ce unii afirmă că e doar o practică ocultă, fiind un semn rău a sta întins într-un sicriu, atât timp cât eşti în viaţă, alţii spun că nu este altceva decât un alt caz de comercializare a unor ritualuri sacre. Însă aceşti critici n-au reuşit totuşi să oprească dorinţa din ce în ce mai mare a thailandezilor de a trece prin acest “ritual al morţii pentru viaţă”. De obicei, participanţilor la aceste practici nu li se cere niciun ban, dar sunt făcute o mulţime de donaţii templelor budhiste care organizează ritualurile. În urmă cu câţiva ani, un templu din nord-estul Thailandei a organizat o slujbă de înmormântare pentru cei vei, la care au participat aproape 10.000 de oameni, timp de 2 zile, eveniment ce a intrat astfel în Cartea Recordurilor.

Această practică spirituală budhistă a fost chiar şi ecranizată pe micile ecrane, cel mai recent şi mai de succes film fiind “The Coffin” (2008) / “Sicriul”, film regizat de Ekachai Uekrongtham.

Orgoni Crystal