Site de secrete, stiinta si metafizica

Cele mai periculoase secte din România: satanismul, ELTA, AMRITA, MISA

111 118

yoga3Sectele existente în prezent în România sunt în majoritate de sorginte ezoterică, având caracter iniţiatic. Ele funcţionează într-o stare de semiclandestinitate (mai puţin Ordinul de Malta) sau sub un paravan de circumstanţă.

1) SATANIŞTII – constituie o asociaţie anticreştină, ce sfidează legile morale şi ţin şedinţele în cimitire, biserici părăsite pe care le profanează sau în locuri pustii, dărâmături de locuinţe vecht etc. Este de sorginte occidentală, din câte cunoaştem, o ţară nordică, sau cel puţin se alimentează cu material propagandistic din această ţară. Şedinţele au un caracter macabru, adorarea lui Dumnezeu fiind înlocuită cu cea a lui Satan. Au loc jertfe de animale şi uneori chiar de copii.

Curentul satanist din România a luat o amploare fără precedent în numai puţin de 15 judeţe ale ţării, fenomenul contribuind substanţial la creşterea alarmantă a actelor de violenţă, omuciderilor, sinuciderilor şi orgiilor de tot felul. Cum majoritatea grupărilor sataniste desfăşoară o activitate conspirativă este greu de precizat în momentul de faţă care este numărul sataniştilor din România. Cert este că adepţii sunt recrutaţi, în marea lor majoritate, din rândurile tinerilor, elevi şi studenţi, având vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani. Modalităţile de atragere se bazează pe exploatarea atitudinilor extravagante, prin propagandă discretă, în special în rândurile fanilor curentelor muzicale cu denumiri precum Metalica, sau alte formaţii death-metal, precum şi din rândul pasionaţilor de ocultism de tarabă.

Îndoctrinarea tinerilor se face treptat prin participarea la diverse activităţi, începând cu ascultarea muzicii hard-rock, consumul de băuturi alcoolice, combinat cu analgezice, droguri, sacrificări de animale şi profanarea de morminte. Pentru a intra în gratiile forţelor malefice şi pentru a dobândi puteri supranaturale, tot mai mulţi adepţi ai lui Satan au ajuns să ucidă cu o cruzime şi o violenţă greu de imaginat, în cele mai multe cazuri, victimele credinţei unor astfel de sadici purtau, fiind mutilate cu cuţitul, însemnele specifice sataniştilor: crucea răsturnată, steaua cu cinci colţuri având două colţuri în partea de sus, numărul Satanei 666, etc.

In judeţul laşi practicile sataniste au atins proporţii îngrijorătoare. Adepţii satanismului se automutilează, agreează libertinajul şi perversiunile. Majoritatea tinerilor atraşi de satanism provin din familii dezorganizate. La Constanţa, ţinerii s-au organizat în grupuri de până la 40 de persoane, participând la tot felul de ritualuri satanice, Unii dintre ei au intrat deja în tagma criminalilor. Cristinei Andronache, Tiberiu şi Horaţiu Pintilie au ucis, într-o manieră bestială, în numele lui Satan, după cum au declarat, doi oameni nevinovaţi; Florentin Tudorache şi-a ucis propria mama. La Tulcea, sataniştii sunt reprezentaţi de sinucigaşi. În oraşul de la Dunăre, unele şcoli şi licee s-au transformat în adevărate viespare satanice. La Cernavodă un cavou a fost metamorfozat în joc de întâlnire pentru sectanţi. Mai multe cimitire din judeţul Tulcea au fost devastate de satanişti, aceştia cuprinşi de delir, profanând zeci de morminte. În judeţul Ialomiţa 15 persoane s-au dedat la violenţă, la tulburarea ordinii şi liniştii. În Timiş, ritualuri satanice cu practicarea amorului în grup, consum de droguri şi alcool, jertfiri de animale, tot în numele lui Satan, un individ descreierat şi-a torturat fosta prietenă, îndemnând-o să se sinucidă.

2) ELTA. O altă sectă, de astă dată având mai multe centre, cum ar fi de exemplu Piatra Neamţ şi Bucureşti, iar în Bucureşti conduceri diferite, este ELTA, care adună în jurul ei practicanţii disciplinei yoga. Yoga în sine nu este o practica malefică, dar in lipsa unui maestru autorizat şi recunoscut de confraţii săi, poate duce la accidente grave. Cazuri nefericite au fost înregistrare la spitalele de boli mintale Socola din Iaşi şi Dr. Marinescu din Bucureşti. Printr-o practică sistematică se pot atinge performanţe formidabile, care încăpute pe mâna unor persoane cu un moral puţin dezvoltat şi de o integritate îndoielnică spirituală – cu alte cuvinte lipsa unei iniţieri şi a trecerii unor probe care să demonstreze existenţa reală a unor calităţi spirituale – este posibilă manipularea unor persoane, cu urmările ce decurg din aceasta.

În afara societăţilor ce studiază fenomenele paranormale, înscrise la tribunal şi care editează reviste în domeniu, există o serie de persoane dotate cu proprietăţi paranormale pe care le folosesc de regulă pentru tratamente. Totul ar fi OK dacă lucrurile s-ar rezuma doar la aceasta, dar aici e vorba de deţinerea unor forţe formidabile, cu care nu se glumeşte şi sie căror efecte pot fi dezastruoase fără ca cineva să poată fi tras la răspundere.

Elta a fost fondată de Ion Dumitrescu, fost fochist la Casa de Cultură Preoteasa din Bucureşti. Autodidact, el s-a iniţiat în yoga şf astrologie. Societatea sa posedă 26 de filiale judeţene şi îşi publică materialele în Editura Solteris. Membrii săi îşi încep cursurile predate de guru, îmbrăcat în întregime in alb.

Organizaţia acţionează în trei direcţii: excluderea învăţământului religios din şcoli; promovarea pe plan naţional a apucăturilor «contra natural»; denigrarea instituţiilor artistice cu program (şi) religios în paraiel cu promovarea dizidenţelor de factura Noului Ierusalim (de la Pucioasa). Societatea nu face altceva decât sa preia practici şi filozofii iudeo-asiatice pe care încearcă să le amalgameze cu creştinismul în cadrul unor structuri organizate ezoterico-sectant, promiţând «intrarea în absolut» prin practici tantrice sau alimentaţie vegetariană.

În taberele de iniţiere – cum ar fi de exemplu Rarău IV h Jupiter – se predau noţiuni străine de ocultism, în care se amalgamează fiziologia digestiei – vegetale cu alimente care nu au fost gătite la foc – cu Apocalipsa. Iată de pildă ce scrie dl. loan Pavel în Revista Elta nr. 11/1994, p. 341: “Acum şi aici în Rarău, un singur răspuns vine din mijlocul stelelor: religia este viaţa morţii, religia este moartea vieţii, religia este impotenţa acceptată, religioşii sunt oameni slabi, religioşii sunt oameni fricoşi, cei care sunt şi se nasc religioşi, nu mai sunt, nu mai pot fi adevăraţi credincioşi”.

3) AMRITA. AMRITA şi-a început activitatea sub denumirea de «Aşezământ Medical de Recuperare Intensivă prin Terapii Alternative”. Reclama publicată într-un ziar local afirma că vindecă 200 de boli printre care cancerul şi SIDA. Realitatea s-a dovedit alta. Potrivit spuselor asistentei Adriana Enache tot 200 de boli se pot vindeca prin fitoterapie, cromoterapie, masaj, presopunctură etc. Ceea ce frapează însă în interiorul AMRITA sunt pasajele din Biblie şi din cărţi care vorbesc despre vindecări prin mântuirea sufletului. Aceste pasajear avea rolul să-i încurajeze pe pacienţii credincioşii. Eventual să-i vindece.

În Bucureşti întâlnim o serie de persoane ce au ca obiect de activitate practici esoterice, rediestezie, yoga şi alimentaţia exclusiv de natură vegetală, chiar preparată fără foc, ca şi vindecarea prin foame (metoda împrumutată de la regretatul ing. Valeriu Popa), toate avându-şi sediul la diverse case de cultură.

4) MISA. Un mare număr de adepţi sunt grupaţi în societatea condusă de domnul Gregorian Bivolaru MISA (Mişcarea de integrare în Absolut). Despre această societate presa şi mass media în general a făcut multă vâlvă. Necunoscând direct practicile respective – este bănuit printre altele că recomanda urinoterapia şi tantrayoga – şi din respect pentru adevăr, nu ne putem pronunţa. Ştim doar că dl. Gregorian Bivolaru a scris mal multe cărţi de yoga al cărui conţinut nu poate fi contestat, şi o carte împotriva francmasoneriei şi iudaismului în general.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie