Site de secrete, stiinta si metafizica

Germania vrea să renunţe la euro şi să reintroducă marca germană. O nouă conspiraţie a Americii?

17 15

Au apărut zvonuri conform cărora marca germană ar urma să fie reintrodusă în Germania, iar euro să nu mai fie moneda oficială a acestei ţări, anunţă NDTV.com. Există speculaţii că marca germană este din nou tipărită, şi se fac pregătiri pentru a scăpa de euro; se spune că deja Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei) a dat ordine pentru tipărirea mărcilor germane, totul făcând parte dintr-un plan al nemţilor de a părăsi zona Euro.

Din momentul introducerii monezii unice europene, euro, în Germania (în 2002), aceasta a avut parte de vremuri grele în a învinge scepticismul publicului german, care vedea în marca germană – una dintre cele mai stabile monezi ale lumii – drept un simbol al prosperităţii după cel de-al doilea război mondial. Marca germană era considerată cea de a doua opţiune a investitorilor, după dolarul american.

Conform unei cercetări recente, aproape 3/4 (71%) din germani se îndoiesc că euro ar putea avea un viitor şi doar 19% îşi exprimă încrederea în moneda unică europeană.Iar încrederea scăzută în moneda euro este dată în special de criza economică din Grecia, ţara care deţine şi ea moneda euro.

P.S. Iată o ştire cu adevărat şocantă. Nu ştiu de ce, dar aici văd o presiune din partea SUA asupra Germaniei pentru a reveni la marca germană şi a ieşi din zona euro. Făcând acest lucru, euro ar slăbi foarte mult în raport cu dolarul american, iar americanii ar putea răsufla uşuraţi pentru o perioadă mai lungă. Cu Japonia au rezolvat (datorită cutremurului devastator din martie 2011, opera tehnologiei HAARP); acum vor să pună pe butuci Uniunea Europeană şi moneda euro. Să vedem ce vor face cu China şi Rusia, că aici nu le mai merge aşa uşor…

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie