Germania vrea să renunţe la euro şi să reintroducă marca germană. O nouă conspiraţie a Americii?

221

Au apărut zvonuri conform cărora marca germană ar urma să fie reintrodusă în Germania, iar euro să nu mai fie moneda oficială a acestei ţări, anunţă NDTV.com. Există speculaţii că marca germană este din nou tipărită, şi se fac pregătiri pentru a scăpa de euro; se spune că deja Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei) a dat ordine pentru tipărirea mărcilor germane, totul făcând parte dintr-un plan al nemţilor de a părăsi zona Euro.

Din momentul introducerii monezii unice europene, euro, în Germania (în 2002), aceasta a avut parte de vremuri grele în a învinge scepticismul publicului german, care vedea în marca germană – una dintre cele mai stabile monezi ale lumii – drept un simbol al prosperităţii după cel de-al doilea război mondial. Marca germană era considerată cea de a doua opţiune a investitorilor, după dolarul american.

Conform unei cercetări recente, aproape 3/4 (71%) din germani se îndoiesc că euro ar putea avea un viitor şi doar 19% îşi exprimă încrederea în moneda unică europeană.Iar încrederea scăzută în moneda euro este dată în special de criza economică din Grecia, ţara care deţine şi ea moneda euro.

P.S. Iată o ştire cu adevărat şocantă. Nu ştiu de ce, dar aici văd o presiune din partea SUA asupra Germaniei pentru a reveni la marca germană şi a ieşi din zona euro. Făcând acest lucru, euro ar slăbi foarte mult în raport cu dolarul american, iar americanii ar putea răsufla uşuraţi pentru o perioadă mai lungă. Cu Japonia au rezolvat (datorită cutremurului devastator din martie 2011, opera tehnologiei HAARP); acum vor să pună pe butuci Uniunea Europeană şi moneda euro. Să vedem ce vor face cu China şi Rusia, că aici nu le mai merge aşa uşor…