India, a doua ţară a lumii, cu o creştere economică de invidiat, are o mare problemă: 50% din locuitori nu au toaletă, iar analfabetismul e în floare!


India saraciaAm citit un articol pe cotidianul The Guardian în care se face o analiză cuprinzătoare a „boom-ului” economic al Indiei. Această ţară este una fascinantă, fiind leagănul uneia dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, dar şi locul de naştere a două mari religii ale lumii: hinduismul şi budismul. India este a doua ţară din lume ca populaţie (1,2 miliarde de locuitori, cu doar 100 de milioane mai puţini decât China), cea de a zecea economie a lumii (după PIB-ul produs) şi cea de-a treia piaţă de desfacere a lumii. Economia Indiei este una foarte dinamică, în ultimele decenii, ea crescând în fiecare an cu circa 6%. Indienii au început să producă maşini, calculatoare, telefoane mobile şi chiar şi nave spaţiale. Zici că e un adevărat boom economic în această ţară!

Dar, totuşi, India are o mare problemă: sărăcia şi mizeria din această ţară. Vă închipuiţi că 50% dintre indieni nu au toaletă în locuinţă? Unde îşi fac nevoile 600 de milioane de indieni? În jurul locuinţelor lor… un lucru absolut mizerabil, căci astfel pot apărea o mulţime de boli. Iar în multe state care alcătuiesc India, 50% dintre locuitori nu au urmat nicio formă de învăţământ, adică sunt total analfabeţi!

În aceste condiţii, editorialistul de la The Guardian se întreabă pe bună dreptate cum s-ar putea dezvolta o ţară în care educaţia şi sănătatea sunt la pământ. La ritmul de creştere a populaţiei, India va depăşi în curând China la populaţie, însă dezvoltarea ei nu a urmat acelaşi trend ca cel al Chinei. Nu vreau să laud comunismul, dar comuniştii din China nu au permis ca să se construiască locuinţe fără toalete sau ca jumătate din populaţia ţării să fie analfabetă. Acum, cred că de vină pentru situaţia actuală a Indiei sunt şi cele două religii majoritare ale ţării (hinduismul şi budismul) care resping lucrurile materiale, punându-se accent pe spirituale. În plus, marea majoritate a indienilor cred în reîncarnare, aşa că mentalitatea lor este una de genul: „lasă că în viaţa asta nu o duc prea bine material pe pământ, dar, în următoarea viaţă o să fie mult mai bine.”


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock