Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Monstrul din Bodmin Moor: creatura reptiliană de 3 metri înălţime, care a atacat zeci de oameni şi animale în Anglia! ADN-ul lui nu aparţinea niciunei specii de pe Terra…


Totul a început în iulie 1859 în Anglia, atunci când un cioban şi-a găsit toată turma masacrată – 47 de oi şi 2 câini erau împrăştiaţi pe iarbă, în bucăţi groaznice, ca şi cum ar fi fost detonată o bombă. Dar n-a fost nicio explozie acolo, ci atacul unei fiare gigantice, necunoscute. Autorităţile locale au presupus că e vorba fie de un urs, fie de o haită de lupi; însă, atât urşii cât şi lupii dispăruseră din Anglia de vreo 2 secole.

Masacrul a fost doar începutul…

Dar povestea nu s-a terminat aici. Au urmat alte atacuri asupra turmelor de oi şi cirezilor de vite, în zone din apropierea atacului iniţial. Localnicii au început să organizeze pânde pentru prinderea fiarei necunoscute, aceasta începând să devină celebră în Anglia, ca urmare a relatărilor ziarelor vremii. Problema e că fiara a început să vâneze şi oameni: vagabonzi, călători singuratici, păstori, pădurari, tăietori de lemne, băgând spaima în toţi.

Fiara şi-a dezvăluit natura reptiliană?

La câteva sute de kilometri de locul primului atac, fiara a atacat din nou. Un băiat şi o fată duceau nişte provizii într-o căruţă, când s-au trezit cu o fiinţă stranie care a sărit înaintea căruţei. Era seară, aşadar multe detalii n-au fost observate, însă creatura părea a fi bipedă, cu aspect umanoid, dar şi reptilian în acelaşi timp. Creatura a doborât calul cu o lovitură de labă, apoi a început să-l sfâşie; copiii, înspăimântaţi, au luat-o la fugă.

Cu timpul, noi relatări au completat imaginea fiarei. Se estima că ea avea înălţimea de 2,5-3 metri, fiind o încrucişare între un om şi o şopârlă, având braţe foarte lungi. Trupul, lipsit de coadă, avea o creastă spinoasă pe ţeastă şi mănunchiuri de spini la omoplaţi şi genunchi. Avea culoarea gri-cenuşie / verde închis.

Monstrul din Bodmin Moor

S-a aflat şi ascunzătoarea monstrului: mlaştina Bodmin, unde îşi ducea anumite prăzi, pentru a le devora în tihnă. De acolo, creatura pornea dese incursiuni în ţinuturile înconjurătoare, răspândind teroarea. Au fost martori care au susţinut că au tras asupra fiarei, fără însă vreun efect, carapacea de plăci şi spini fiind o armură impenetrabilă pentru gloanţele de plumb.

În 1863, poliţiştii au făcut o descoperire neaşteptată şi uluitoare: un spin de os, lung de 21 cm, ce rămăsese înfipt într-o poartă de lemn! O fi fost a monstrului? Între timp, autorităţile au organizat expediţii impresionante în mlaştină, pentru prinderea creaturei reptiliene, la care au participat peste 400 de oameni, printre care o companie de cavalerie şi două plutoane ale Marinei Regale Britanice.

În următorii 4 ani, „Monstrul din Bodmin Moor”, cum a devenit el cunoscut, a mai făcut o mulţime de victime. Eforturile de a-l captura sau a-l ucide au continuat, însă fără vreun rezultat. Începând cu 1867, monstrul a dispărut la fel inexplicabil cum se ivise, după 8 ani de teroare pe care o răspândise în Anglia. Tot ce a rămas sunt declaraţiile martorilor, articolele din presa vremii, lista victimelor şi singura dovadă concretă: fragmentul de spin, păstrat la Muzeul Kensington din Londra, despre care s-a stabilit ulterior că ADN-ul lui nu aparţine niciunei specii de pe Terra, vii sau fosile!

Precum se observă, ideea de existenţă a reptilienilor pe Terra nu a apărut la conspiraţionişti în ultimii 10-20 de ani, ci este una mult mai veche, cu declaraţii de martori şi dovezi concrete…