După ce au analizat rutele de zbor a 20 de vulturi, cu ajutorul GPS-ului, cercetătorii au rămas uimiţi ce-au putut descoperi! De ce vulturii evită mările?


Vulturii sunt creaturi maiestuoase – nu numai datorită aspectului lor, dar și pentru faptul că ei sunt admiraţi pentru inteligența lor și pentru abilitățile incredibile de orientare. Nu este de mirare faptul că vulturii sunt simboluri ale unor națiuni, apărând pe emblemele naționale, pe monezi dar şi în alte locuri. Dacă v-ați întrebat vreodată despre călătoriile acestei păsări maiestuoase, citiţi în continuare o poveste uimitoare despre vulturi.

Un tânăr pe nume Fahd Qash din regiunea Jizan, Arabia Saudită a găsit ceva neașteptat în apropierea unei mlaştini. Ceea ce a descoperit a fost un vultur mort, care avea pe el un dispozitiv de urmărire GPS. După o inspecție mai atentă, omul a văzut că dispozitivul avea adresa de e-mail a proprietarului.

Dispozitivul de urmărire a salvat toate locațiile în care a fost vulturul. Se pare că oamenii de știință au făcut un experiment în care au atașat GPS-uri pe 20 de vulturi și au marcat fiecare loc pe care aceştia l-au vizitat într-un an.

Precum se vede şi din hartă, aceste păsări au traversat multe țări din Orientul Mijlociu, dar, destul de interesant, au ocolit mările (Marea Caspică, Marea Roşie, Golful Persic), chiar şi bucăţile de apă care nu sunt chiar atât de întinse. Cea mai lungă distanţă zilnică de zbor între toți vulturii urmăriți a fost una de aproximativ 355 km! De asemenea, cerectătorii au constatat că un vultur stă aproximativ 31,5% din timp în zonele mai reci, 41,9% în zona de reproducere, iar restul 26,6% în migrație. Aceste statistici, precum și harta, dovedesc încă o dată că vulturii sunt creaturi care se mișcă foarte mult.

Această hartă a primit o mulțime de atenție pe Internet, oamenii încercând să ghicească de ce acești vulturi migrau așa cum au făcut-o, evitând cu orice preţ mările.


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock