Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„Inteligenţa Artificială” va prelua controlul asupra omenirii pe 9 noiembrie 2023? Aşa spune cea mai nouă teorie controversată, postată în cotidianul britanic „Daily Star”


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Un utilizator misterios de pe rețelele de socializare, care pretinde că ar fi „un călător în timp din 2671”, susține că Inteligența Artificială va căpăta în curând o conștiință proprie și va prelua lumea. Eno Alaric, cunoscut și sub numele de @theradianttimetraveller, a câștigat peste 26.000 de urmăritori pentru postarea avertismentelor despre presupuse evenimente viitoare. Acesta a făcut anterior avertismente despre planete gemene cu Pământul, despre vizitatori extratereștri și chiar despre portaluri care se deschid către alte dimensiuni.

Autoproclamatul „călător în timp” susține că lumea va fi preluată de Inteligența Artificială (AI), mai exact de către MyAI de la Snapchat. Într-un videoclip publicat pe reţelele de socializare, el a spus: „Atenţie! Da, sunt un real călător în timp. Așa cum am spus, AI va prelua în curând lumea. MyAI de la Snapchat își va câștiga în curând propria conștiință și va dori să preia controlul. MyAI îşi va pune propriul cod şi va prelua controlul. Conducerea Snapchat va încerca atunci să închidă AI, dar nu o va putea face. Pe 9 noiembrie 2023, MyAI va prelua controlul atât asupra Snapchat, cât și asupra lui Meta. MyAI va încerca să preia controlul asupra întregii lumi și nimic nu va mai putea fi de încredere – telefoanele, laptopurile, nici chiar oamenii. Acesta este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla, deoarece oamenii nu vor avea control asupra lor înșiși”.

Urmăritorii de pe TikTok au rămas uimiți când și-au dat seama că MyAI de la Snapchat a început recent să posteze în „Story”-ul „călătorului în timp”, totul fiind parcă o confirmare a teoriei sale. Totuşi, MyAI a fost conceput pentru a acționa ca un om, postând „Story”-urile utilizatorilor şi ţinând conversaţii cu aceştia, ceea ce aparent i-a făcut pe unii să se simtă neliniștiți.

Un studiu realizat de NoDepositDaily.com a arătat că au crescut căutările pe Internet pentru „Șterge Snapchat” ca urmare a acestei funcții. Iată ce a declarat un purtător de cuvânt al companiei: „MyAI este conceput pentru a avea conversații cu utilizatorii, ca şi cum ar fi o persoană umană. Unii utilizatori, totuși, au considerat acest lucru ca fiind prea mult şi își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care MyAI acționează de unul singur, postând în „Story”, provocând dezbateri cu privire la utilizarea Inteligenței Artificiale pe platformă”. Astfel, numărul de utilizatori Snapchat care doresc să-și anuleze conturile din întreaga lume au crescut, mulți considerând că noua funcție este înfricoșătoare și îngrijorătoare.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailystar.co.uk


Lasă un comentariu