Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Extratereştrii hiper-inteligenţi, cu miliarde de ani înaintea noastră, ar putea trăi nu pe planete, ci la nivel subatomic! Nu-i căutăm unde trebuie!

  •  
  •  
  •  
  •  

extraterestri in atomiMax Tegmark, în excepţionala sa carte apărut anul acesta (2014), „Our Mathematical Universe”, adică „Universul nostru matematic”,  ajunge la o concluzie la care mai mulţi s-au gândit înainte: Soarele nostru este destul de tânăr, aşa că un număr uriaş de stele și planete care orbitează în jurul lor din întreg Universul, ar fi avut ocazia să fi putut oferi forme de viaţă, înainte ca acestea să apară pe Pământ. Aşadar, aceste forme de viaţă extraterestre ar fi cu mai multe miliarde de ani înaintea noastră; dacă ar exista, formele de inteligenţă extraterestre ar fi avut timp să se răspândească în întreg Cosmosul și să-şi facă prezenţa pe Pământ până în prezent. Dacă n-au făcut-o până acum, aceasta înseamnă că, probabil, suntem singura formă de viață inteligentă nu numai din galaxia noastră, ci şi din întreg Universul nostru.

Dar mai putem face o speculaţie, la care s-a gândit cercetătorul australian Hugo de Garis. Dacă programul de cercetare spaţială a vieţii inteligente (SETI) nu a dat până în prezent nicio dovadă de prezenţă a extratereștrilor, poate e din cauza faptului că noi căutăm extratereştrii la o scară prea mare. Cu alte cuvinte, n-ar putea ca o inteligență extraterestră cu adevărat avansată să găsească modalități pentru a-şi maximiza tehnologia la niveluri extrem de mici? Iată ce spune cercetătorul australian:

„Speciile extraterestre hiper-inteligente, care sunt cu miliarde de ani mai în vârstă decât noi în Universul acesta (care e de aproximativ 3 ori mai în vârstă decât Soarele nostru) probabil că s-au „micşorat” pentru a atinge niveluri de performanță extrem de mari. Astfel, civilizații întregi pot trăi în interiorul unor volume de mărimea unor nucleoni sau chiar mai mici”.

Deşi proiectul SETI caută civilizaţiile extraterestre prin analiza undelor radio, Garis crede că toate civilizațiile extraterestre emițătoare de unde radio nu sunt ființele cele mai inteligente din Univers. Pentru a găsi cu adevărat civilizaţii avansate, ar trebui să căutăm la niveluri foarte mici.

Ideea lui Garis pare să se inspire din celebrul roman SF „Fata din atomul de aur” de Ray Cummings, în care un chimist a descoperit, cu ajutorul unui microscop extrem de puternic, o adevărată lume de fiinţe inteligente care trăiau la nivelul unui atom.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu