Timpul nostru se scurtează, iar oamenii de ştiinţă habar n-au ce se întâmplă…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

S-ar părea că Pământul a accelerat puțin și s-ar putea să avem nevoie de câteva „secunde intermitente negative” pentru a menține sistemul nostru artificial de măsurare a „timpului”. Oamenii care măsoară viteza cu care planeta noastră se rotește au câteva ipoteze cu privire la motivul pentru care se poate întâmpla acest lucru, dar acestea nu sunt certe.

Citez de pe site-ul NDTV.com:

Pe 29 iulie, Pământul și-a doborât recordul pentru cea mai scurtă zi, deoarece a finalizat o rotire completă în 1,59 milisecunde mai puțin decât rotația sa standard de 24 de ore. Planeta și-a crescut recent viteza sa de rotaţie. În 2020, Pământul a văzut cea mai scurtă lună care a fost înregistrată vreodată din anii ’60. Pe 19 iulie 2020 a fost măsurată cea mai mai scurtă zi din toate timpurile. A fost cu 1,47 milisecunde mai scurtă decât o zi obișnuită de 24 de ore.

În anul următor (2021), planeta a continuat să se învârtească într-un ritm în general crescut, dar nu a doborât niciun record. Cu toate acestea, o perioadă de 50 de ani cu zile mai scurte ar putea începe chiar acum.

Cauza vitezei diferite de rotație a Pământului este încă necunoscută. Dar oamenii de știință speculează că acest lucru ar putea fi din cauza proceselor din straturile interioare sau exterioare ale miezului Pământului, din cauza oceanelor, mareelor ​​sau chiar a schimbărilor climatice.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock