Legenda chinezească a unui „Fiu al Cerului” ne indică clar de unde provin extratereştrii care au vizitat Pământul acum 5.000 de ani: steaua Regulus, aflată la 79 ani-lumină distanţă!

  •  
  •  
  •  
  •  

dragon steaExistă în legendele chinezeşti istoria interesantă al unui „Fiu al Cerului”, care se pare că era un extraterestru extrem de avansat, căci poseda cunoaşterea lui Tao – Principiul Primordial sau Legea Fundamentală -, cât şi energia motrice a Universului, şi, în consecinţă, era capabil «să voiajeze în nelimitat». Viteza ce o putea realiza pare să fi fost în funcţie de enormele distanţe cosmice.

Conform relatărilor mitologice, Huang-Ti se urca pe spatele unui dragon numit Tscheng-Chuan, cu care ajungea la Soare imediat şi se şi întorcea înapoi. Acest „dragon”, care trebuie să fi fost un vehicul spaţial, avea o viteză gigantică, aproape de viteza luminii, căci se aplica principiul relativităţii timpului a lui Einstein, întârziind îmbătrânirea organismului uman: „Tscheng-Chuan sărea peste miriade de mile într-o singură zi. Omul care l-a încălecat a atins vârsta de 2 000 de ani”.

Dar, informaţia cea mai interesantă pe care o putem găsi în sursele chineze se referă la indicarea părţii cerului de unde veneau probabil vizitatorii cosmici. Astfel, după unele legende, Huang-Ti şi însoţitorii săi de voiaj ar fi sosit, se spune, din constelaţia Sian Youan şi acolo s-au reîntors. Poziţia stelelor din această constelaţie este destul de binecunoscută. Constelaţia este compusă din 17 stele de diverse magnitudini, iar forma sa evocă un dragon sinuos, astfel cum îl putem vedea pe un fragment al celei mai vechi dintre toate hărţile cereşti chinezeşti, care a fost găsit pe o stelă în provincia Kiang-Su. Constelaţia Sian Youan corespunde mai mult sau mai puţin constelaţiei noastre a Leului, ştiut fiind faptul că în astronomia chineză unele delimitări ale constelaţiilor pot diferi de cele ale noastre. Există suficiente raţiuni pentru a crede că vechii autori, vorbind de Sian Youan, nu voiau să deseneze întreaga constelaţie, ci numai steaua sa cea mai strălucitoare – Regulus – (steaua cea mai strălucitoare din constelaţia Leului). După descoperiri relativ mai recente, această stea ar fi constituită de fapt din patru stele care se rotesc în jurul unui centru comun de gravitaţie. Conform astronomilor, Regulus se află la o distanţă de 79 de ani-lumină faţă de Pământ. De acolo provin oare extratereştrii?

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu