După moarte, conștiința individuală este eliberată către Univers – crede un profesor universitar de la Oxford. Ce fascinant…


În urma unor complicații în timpul intervenției chirurgicale, o femeie numită Emi, a murit temporar. În timp ce inima lui Emi a încetat să mai bată pentru câteva momente, Emi a simţit că a ajuns în ceea ce ea crede că ar fi „viața de apoi”. Potrivit lui Emi, „viața de apoi” înseamnă un zbor prin Univers și înțelegerea modului în care este conectat totul în Cosmos.

„Am simțit o legătură cu spiritul tuturor și cu toată energia. Nu mi-a fost frică și m-am simțit atât de fericită. Atunci, am înțeles că suntem cu toții conectați unii cu alții și m-am simţit fericită cu această cunoaștere. M-am simțit confortabilă și, de asemenea, unită cu întreaga lume. Am crezut că vreau să rămân aici pentru totdeauna”, a spus Emi.

Există cercetători care cred că după moarte conștiința este eliberată către Univers. Fostul profesor al Universității din Oxford, Peter Russell, autorul cărţii „The Global Brain”, adică „Creierul Global” a spus că:

„Se pare că după moarte conștiința individuală se dizolvă înapoi în conștiința infinită. Conștiința pe care o experimentăm are această limitare individuală, deoarece funcționează în lume prin corpul nostru, prin sistemul nostru nervos, prin ochi și urechi. De aici vine sentimentul nostru de a fi indivizi unici.

Când murim și renunțăm la atașamentul nostru față de corp, conștiința renunță la acea identitate pe care a dobândit-o din funcționarea sa lumească și se reconectează cu o identitate infinită mai mare. Cei care au avut experiențe din apropierea morţii au spus adesea că pare să existe această dizolvare a simțurilor și o mutare în lumină. Totul devine lumină după moarte”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): express.co.uk


Lasă un comentariu