Misteriosul „blestem Poltergeist”

2.076 vizualizari

poltergeist 5Există un blestem abătut asupra protagoniştilor filmelor din seria „Poltergeist”, realizate în anii ’80? Sunt cel puţin patru decese suspecte legate de peliculele „Poltergeist I”, „Poltergeist II”, „Poltergeist III”. În pofida zvonurilor, se pare, însă, că niciunul dintre acestea nu s-a datorat unor cauze supranaturale. Acestea au survenit într-un interval de 6 ani.

Moartea violentă a celor patru foste personaje ale filmului sugera ideea că asupra lor s-ar fi abătut un blestem. Există însă şi mulţi sceptici ce contrazic ipoteza respectivă. Pe baza informaţiilor disponibile se poate concluziona că singura legătură existentă între cele patru decese a fost faptul că acestea s-au petrecut în circumstanţe anormale. O serie de zvonuri, potrivit cărora decesele ar fi survenit în platou, au fost, ulterior, contrazise. Altele sugerau că toţi actorii din distribuţie ar fi murit, fapt total neadevărat.

1982: DOMINIQUE DUNN
Interpreta rolului surorii mai mari în primul film a fost ucisă de fostul său iubit, la scurt timp de la lansarea peliculei. Apreciată de cei din jurul său, actriţa părea în culmea fericirii. Ea murea lăsând în urmă o carieră promiţătoare, dragostea şi furia celor care o cunoscuseră. La o petrecere, l-a întâlnit pe John Thomas Sweenwey, fapt care avea să-i fie fatal.

1985: JULIAN BECK
Interpretul „Spiritului Rău” în „Poltergeist II”, a murit de cancer la stomac. Decesul nu a fost însă suprinzător, deoarece boala fusese diagnosticată de la începutul anului 1984.

1987: WILL SAMPSON
A întruchipat „Spiritul cel Bun” în „Poltergeist II”, a murit în urma unui dublu transplant inima-plămâni. El era cunoscut în urma interpretării memorabile a rolului indianului mut din filmul „Zbor deasupra uni cuib de cuci”.

1988: HEATHER O’ROURKE
În toate cele trei filme ale seriei, tânăra a fost interpretată de Heather O’Rourke. Ea a murit în urma unei infecţii provocate de o ocluzie intestinală, ce a permis toxinelor să intre în organismul său. Iniţial, medicii credeau că fata suferea de gripă. Dar, 24 de ore mai târziu, ea murea pe masa de operaţie, în timp ce chirurgii încercau o salveze.