Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Incredibilele patime ale actorului James Caviezel, interpretul lui Iisus Hristos

398

patimile lui iisus 1James Caviezel, protagonistul peliculei “Patimile lui Iisus” (2004), a primit o serie de “semne divine”. Actorul a mărturisit că, într-una din zile, cu câteva luni înainte de începerea filmărilor, când acestea erau doar în faza de proiect, un necunoscut s-a apropiat brusc de el şi i-a spus: “Tu îl vei interpreta pe Iisus!”. Întâmplările ciudate nu se opresc, însă, aici. Actorul, ale cărui iniţiale sunt J.C., ca şi cele ale lui Iisus Christos în limba engleză, avea, în timpul filmărilor, 33 de ani, exact vârsta personajului pe care îl interpreta. James a ţinut să precizeze că, în urmă cu câţiva ani, mai avusese o experienţă asemănătoare. La un moment dat, o franţuzoaică, pe care nu o cunoştea, s-a apropiat, s-a oprit în faţa lui şi a rostit următoarele cuvinte: “Iisus te iubeşte”.

Actorului îi ieşeau flăcări din partea stângă a capului

Potrivit realizatorului peliculei, Mel Gibson, semnele divine erau întâlnite pretutindeni. Conform tradiţiilor populare, unul dintre cele mai frecvente “semne” trimise de Divinitate este ca un om să emită lumină. Şi, exact un asemenea fenomen s-a petrecut în cazul lui Caviezel, în timpul realizării scenei Predicii de pe Munte. Actorul îşi aminteşte că, înainte de evenimentul respectiv, o linişte mormântală se lăsase pretutindeni, iar el avea senzaţia că cineva îl lovea cu palmele peste urechi. Ulterior, timp de câteva secunde, James a putut vedea în faţa ochilor o lumină de culoare roz difuză, iar oamenii din jurul său au început să strige. Ei ţipau că artistului îi ieşeau flăcări prin partea stângă a capului şi prin întreg corpul. Ulterior, Caviezel a descris scenă, spunând că se simţea ca şi cum de-abia ieşise de la o şedinţă cu hair-stylistul sau, după ce acesta tocmai îl spălase pe cap!

patimile lui iisus 2Actorul a stat patru ore pe cruce şi a fost şi biciuit

James nu a ezitat să amintească durerile resimţite în momentul coborârii de pe cruce, în timp ce interpreta rolul lui Iisus. Actorul a suferit o gravă criză de hipotermie, consecinţă a celor patru ore petrecute pe cruce, aproape complet dezbrăcat, contractând o pneumonie şi o infecţie pulmonară. El nu va uita prea curând efectul loviturilor primite pe spate cu un bici metalic. Potrivit scenariului, într-una din scene, el trebuia să fie legat cu lanţuri pentru a fi biciuit. Dar, în timp ce interpreta secvenţa respectivă, artistul ce simula biciuirea “a greşit ţinta”, lovindu-l pe Caviezel şi înfigându-i în spate un cui lung de 14 cm. James şi-a dislocat un umăr în timp ce purta crucea în spate şi a fost lovit de trăsnet de două ori.

Actorul purta cu el lemnul crucii cu care a fost sacrificat Iisus

patimile lui iisus 3Filmul conţine multe elemente mistice. James Caviezel a declarat că a fost nevoit să apeleze la noi cunoştinţe de religie, să citească rugăciunile şi să studieze miturile creştine. Unul dintre prietenii săi, Ivan Dragicevici, şi soţia acestuia, Lorraine, i-au dăruit actorului o bucată de lemn din crucea adevărată, pe care artistul să o poarte permanent asupra sa. În acest scop, cei doi au confecţionat un buzunar secret în hainele lui. Caviezel. James a declarat că posedă, de asemenea, moaşte ale legendarului Padre Pio, ale Sfântului Antonie din Padova, ale Sfintei Maria Goretti, precum şi ale Sfântului Denisius, protectorul tuturor actorilor.

Actorul, confundat cu Iisus Hristos

Caviezel, protagonistul rolului principal în filmul lui Mel Gibson, a fost confundat cu Iisus, în timp ce vizită o serie de regiuni din Mexic, locuite în majoritate de oameni săraci. James a mărturisit că a fost de-a dreptul şocat când mulţi oameni se apropiau pentru a-i cere ajutorul. El a fost nevoit să le explice că era doar un actor care intrepreta un rol, şi nu era Fiul lui Dumnezeu.

Orgoni Crystal