Cometa Hale-Bopp aduce sfârşitul lumii? Aşa credeau membrii sectei Poarta Cerurilor…


Când cometa Hale-Bopp a apărut pe boltă, în 1997, 39 de membri ai unei misiuni religioase intitulate Poarta Cerurilor şi-au părăsit reşedinţa comună de la Rancho Santa Fe, în California, şi-au pus tenişi negri identici, costume de sport cu embleme reprezentând o cometă, insigne cu ECHIPA DE PLECARE şi ecusoane de identificare, după care s-au tratat cu câte un cocktail de suc de mere, vodcă şi fenobarbital, şi-au legat pungi de plastic pe cap şi s-au întins cuminţi pe pat, aşteptându-şi moartea.

În filmul video înregistrat înainte de sinucidere, ei şi-au exprimat convingerea că nou-sosita cometă era semnul pe care îl aşteptau de atâta vreme şi că erau gata să-şi lepede „învelişul” şi să părăsească planeta într-o navă spaţială trimisă de fiinţe aflate la un „nivel deasupra oamenilor”. Degeaba li s-a spus că era doar o coincidenţă.

Referindu-se la această tragedie, profesorul de religie Robert S. Ellwood de la Universitatea din California de Sud spunea: „Asemenea oameni provin din cultura anilor nouăzeci, cu echipamentele şi cu imaginea ei despre lume, însă au adoptat scenariul apocaliptic tradiţional: acela că transformări radicale sunt iminente şi prevestite de semnele din cer.”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO